Kars’ta hava ulaşımına rüzgar engeli!

Kars’ta hava ulaşımına rüzgar engeli!

Kara kış, olumsuz etkisini yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta da gösteriyor. Kars'a gelecek olan 1 uçak Ağrı'ya iniş yaparken, 3 uçak ise iptal edildi.

KARS HAKİMİYET

Kars’ta, karla karışık kar yağışı olumsuz etkisini hava ulaşımında da gösterdi. Olumsuz hava şartlarına bağlı olarak, görüş mesafesinin düşüklüğü ve şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Kars Harakani Havalimanına gelmekte olan Anadolujet uçağı Ağrı’ya indi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Kars’a gelecek olan iki İstanbul ve bir Ankara uçakları da iptal edildi. Dolayısıyla uçakların Kars’a gelememesi nedeniyle Kars’tan, İstanbul ve Ankara’ya gidecek olan yolcuların uçuşları iptal edilmiş oldu.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Kars il genelinde bugün ve yarın havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği Kars’ta, rüzgar Güneyli yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (70-100 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilerinin kuvvetli rüzgâr uyarısı yaptığı bölgemiz genelinde; şiddetli rüzgarın kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde  (70-100 km/sa.) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler