Kars’ta ki metruk binalar sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor

Kars’ta ki metruk binalar sokak hayvanları için tehlike oluşturuyor

Kars’ta definecilerin kazdığı kuyuya düşen yavru köpek, duyarlı vatandaşların dikkati sonucu kurtarıldı.

Tacettin DURMUŞ

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kars’ta ayakta durmaya direnen tarihi eseler ve il merkezindeki tarihi binalar, kendini bilmez define avcılarının saldırısına uğramaya devam ediyor.

Gün geçmiyor ki bir tarihi binanın her bir tarafı kazılarak tahrip edilmesin! Yine Ordu Caddesi üzerinde Büyük Postane yanındaki tarihi bina, bir kez daha define avcılarının saldırısına uğradı. Düzenli olarak define avcılarının saldırısına uğrayan binanın her tarafı delik deşik edilmekte, duvarları dahi sökülmeye devam ediyor.

Adeta bir sarayı andıran tarihi binada son olarak açılan 2 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru köpeğin acı sesini cadde üzerinde duyan duyarlı vatandaşlar Faruk Torunoğlu ve Uğur Aydın harekete geçti. Bina içerinde acı acı bağıran yavru köpeğin kuyu içerisinde bulan vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Daha sonra tarihi binaya gelen itfaiye ekipleri yavru köpeği kuyudan çıkartarak kurtardı. Bu arada 5 yavru köpeğin anneleri ile birlikte metruk bina içerisinde yaşadıkları gözlendi. Yavru köpeğin kurtarılmasına tanklık eden duyarlı vatandaşlar tarihi evin her tarafının defineciler tarafından kazıldığına dikkat çekerek olası tehlikeler oluşturduğuna ve yavru köpeklerin daha sonra yine kuyuya düşerek öleceklerine dikkat çektiler.

Öte yandan bilindiği gibi Kars il genelinde olduğu gibi il merkezinde de sayısız metruk halde tarihi bina bulunuyor. Bu binalar da düzenli olarak kendini bilmez define avcılarının saldırısına uğruyor. Böylece bütün binalar her geçen gün tarihi özelliğini kaybederek yok olmaya doğru gidiyor. Aynı zamanda polisin aldığı tüm önemli tedbirlere rağmen uyuşturucu madde kullananların mekânı olmaya da devam ediyor. Aynı zamanda sahipleri dahi belli olmayan, sayısız mirasçısı olan tarihi evler yok olmadan kurtartılmayı bekliyor. Bu nedenle bir an önce yeni veraset yasasının çıkartılarak tarihi mekanların turizm kazandırılması gerekiyor. Çünkü sayısız tarihi binanın sayısız sahibi olduğu için bu binalar ne satılabiliyor ne de restore edilebiliyor.

kars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(11).jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(1)_renamed_9548.jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(13)-001.jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(3).jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(7).jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(13).jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(13).jpgkars’ta-ki-metruk-binalar-sokak-hayvanlari-icin-tehlike-olusturuyor-(10).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler