Kars’ta SODES ‘Sahne Zamanı Projesi’ finali

Kars’ta SODES ‘Sahne Zamanı Projesi’ finali

Kalkınma Bakanlığının SODES hibesi kapsamında Kars Valiliği koordinatörlüğünde Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen “Sahne Zamanı Projesinin” kapanış toplantısı Kars Öğretmenevinde gerçekleşti.

Volkan KARABAĞ

Yoğun ilginin olduğu kapanış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi, Okul Müdürleri ve projede tiyatro eğitimi alan 200 öğrenci ile öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki yaptığımız tüm projeler çocuklarımız içindir. 240 bin TL bütçeli bu proje ile 10 okulumuzda 200 çocuğumuza 4 ay tiyatro eğitimi verdik. Tiyatro eğitiminin yanı sıra 3 okulumuza tiyatro salonu kazandırdık ve 10 okulumuza tiyatro eğitim materyalleri, kostümler ve dekorlar aldık. Tiyatro eğitimi verdiğimiz 200 çocuğumuz toplamda 10 tiyatro oyunu sergiledi ve bu oyunlara köylerimizden tiyatro izlemeye imkanı olmayan bin çocuğumuzu getirdik. Tam bir tiyatro şenliği havasında geçen 1 hafta boyunca hem tiyatro oynayan çocuklarımıza hem de köylerden izlemeye gelen çocuklarımıza yemek ve çeşitli ikramlarda bulunduk. Amacımız çocuklarımızda tiyatro kültürüne dair bir farkındalık uyandırmaktı. Şimdi çocuklarımızın gözünde gördüğüm muhteşem ışıltı son derece mutluluk verici ve umutlandırıcı. Demek ki amacımıza ulaşmışız. Bu vesile ile bu projenin gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibimiz başta olmak üzere, tüm okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Düzenlenen kapanış programı öncesi sinemaya götürülen öğrenciler şarkılar söyleyip eğlendikten sonra kapanış programında yemeklerini yediler ve servislerle okullarına gönderildi.

kars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(7).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(6).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(1).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(2).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(3).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(4).jpgkars’ta-sodes-‘sahne-zamani-projesi’-finali-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler