Shirak’ta oldu Kars sallandı

Shirak’ta oldu Kars sallandı

Ermenistan'da 5,3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Kars'ta da hissedildi

Volkan KARABAĞ

Ermenistan’ın Türkiye sınırında yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldi.

Deprem sınır illeri olan Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’da da korkuya neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenistan'ın Türkiye sınırında yer alan Shirak kentinde 5.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem; Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'dan da hissedildi. Kars’ta vatandaşlar depremle birlikte sokaklara çıkıp ateş yakarak beklemeye başladı.

Kars Valiliği sosyal medya hesaplarından depremle ilgili açıklamada bulundu.

Valilik açıklamasında, "Ermenistan’da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar her hangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, ‘’Evde salondaydık, deprem olunca dışarı çıktık. Umarım önemli bir şey yoktur. Halkın yüzde 70’i dışarıda’ diye konuştu.

Deprem anında bir kafede oturduklarını söyleyen Hakan Ağbaş, ‘’Hemen çıkıp eve geldik. Komşular dışarıdaydık . Bizde burada beklemeye devam ediyoruz’ dedi.

Taner Utuş ise, "Uyuyordum birden baktım yatak sallanıyor o panikle dışarı çıktım, baktım millet panikle dışarı çıkıyor. Biz de ısınmak için ateş yaktık, çok sallandık." İfadesini kullandı.

shirak’ta-oldu-kars-sallandi-(1).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(2).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(3).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(4).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(5).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(6).jpegshirak’ta-oldu-kars-sallandi-(7).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler