Vali Öksüz, bu kez Aydınlıkevler'de dert dinledi

Vali Öksüz, bu kez Aydınlıkevler'de dert dinledi

Kars Valisi Türker Öksüz, bu ayda Aydınlıkevler Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

KARS HAKİMİYET

İbrahim Halilullah Camii taziye evinde gerçekleştirilen halk buluşmasında mahalle halkı ile bir araya gelen Vali Öksüz, vatandaşlarla sohbet etti ve dert dinledi.

Beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ile birlikte mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Öksüz, devletin tüm kurum ve temsilcileri ile birlikte vatandaşın hizmetinde olduğunu söyledi.

İbrahim Halilullah Camii taziye evinde mahalle halkı ile bir araya gelen Vali Öksüz’e; Milli Eğitim Müdür Vekili Cemallettin Güven, İl Sağlık Müdür Vekili Hasan Altun, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tuncer Tekin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Çiğdem Aydın, İdare ve Denetim Müdürü Metin Demiroğlu, İl Sosyal Etüd ve Proje Müdürü (GAMER) Müdürü Yılmaz Karadağ ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seyyid Müçteba Erdem de eşlik etti.

DEVLET - VATANDAŞ BULUŞMASINI ÖNEMSİYORUZ

Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Kamil Metin ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Öksüz, il merkezinde ve köylerde düzenli olarak vatandaşlarla bir araya gelerek her türden sorunlarını dinlediklerini ve çözüm üretmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Mahalle muhtarı, imam ve vatandaşları tek tek dinleyerek dile getirilen sorunları ve talepleri not aldıklarını da belirten Kars Valisi Türker Öksüz, “Sık sık her mahallede sizlerle bir araya gelerek sizlerin taleplerini, ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit etmeye özen gösteriyoruz. Amacımız, burada bulunun kurum temsilcileri ile birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu buluşmalarla da sizlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak sorunlarınızı sizlerin ağzından dinliyoruz. Bu toplantılar devletimiz ile milletimizin de bir anlamda kaynaşması yönünden önemlidir. Tabii ki çok ihtiyacınız ve sorunlarınız var. Öncelikle valilik ve valiliğe bağlı kuruluşların verdiği hizmetlerin yanı sıra bir de yerel yönetimlerin yani belediyenin vermiş olduğu hizmetler var. Aydınlıkevler Mahallesi de Kars’ın bir mahallesi olduğuna göre elbette ki belediyenin verdiği hizmetlerden dolayı da sıkıntılarınız ve sorunlarınız vardır diye düşünüyorum. Mahalle buluşmalarında bize iletilen ve ayrıca tespit ettiğimiz sorunları ve ihtiyaçları belediye yönetimi ile de irtibata geçerek kendilerine iletiyoruz. Ve daha sonrada sorunlar giderildi mi diye de takip ediyoruz. Hangileri yapılabilir durumdadır ve yapılabilir durumda olanları da elimizden geldiğince yapılması için gayret sarf ediyoruz. Burada müdürlerimiz var. Onlar da sizin dile getirdiğiniz sorunları ve talepleri not alacaklar ve bu sorun ve talepler değerlendirilerek çözüme kavuşturulacak” dedi.

MAHALLEMİZ, YILLARCA BELEDİYE HİZMETLERİ AÇISINDAN İHMAL EDİLDİ

Vali Türker Öksüz, konuşmasının ardından ilk olarak mahalle muhtarı Kamil Metin, İmam ve mahalle halkına tek tek söz vererek, sorun ve taleplerini dinledi.

Mahalle Muhtarı Kamil Metin, mahallede yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığını belirterek öncelikli sorunlarının başında mahallenin birçok açıdan geri kaldığını ve özellikle belediye hizmetleri bakımından oldukça ihmal edildiğini dile getirdi.

Muhtar Metin, sokak köpeklerinin mahalleyi istila ettiğini ve mahallede yüzlerce ahır olduğunu böylece bölgede âdete köy hayatı yaşadıklarından yakındı. Belediye tarafından imar sorunu çözülmediği için mahalle halkının yarısının doğal gaz hizmeti alamadığını da belirten Muhtar Kemal Metin diğer sorun ve taleplerini de şu şekilde anlattı. “Mahallemiz şehir merkezine uzak olduğu için oldukça geri kalmış bir durumdadır. Mahallemizde tek bir tane bile kamu binası yoktur. Mahalle arasındaki yollar harabe haldedir. Çöp sorunu az da olsa devam etmektedir. Mahallemizde bir lise yoktur. Elektrik nakil hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz. Muhtarlık binamız yoktur. Mahallemize aile hekimliği bile yoktur. Mahallenizdeki boşaltılan polis lojmanları da atıl durumda kalmıştır.”dedi.

MAHALLE HALKI DİĞER MAHALLERE GÖÇ EDİYOR

Mahalle muhtarının ardından Vali Öksüz’ sorunlarını ve taleplerini anlatan mahalle sakinleri de “Mahallemizde çocuk parkı ve oyun alanı yok. Köylüler köpeklerini şehre getirip mahallemize terk ediyor. Çocuklarımızın köpekler nedeniyle can güvenliği yok. Mahallemiz dahilinde bulunan Asri Mezarlık girişinde bir kavşak yok. Ayrıca mahallemizden geçen Ani yolunda araçlar çok süratli seyrediyor ve hız kesiciler yok. Ahırların taşınmasını istiyoruz. Su sorunu yaşıyoruz ve ara ara akıyor. Siyasiler seçim zamanları oy için bize ulaşıyor daha sonra da bizi unutuyorlar. Köyümüzde başta kütüphane olmak üzere kültür merkezi gibi hiçbir sosyal alan bulunmamaktadır. Özellikle belediye hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamadığımız için mahalle halkı evlerini satarak veya terk ederek başka mahallere göç ediyor. Sorunlarımızı belediyeye bildirdiğimizde ise maddi imkanlarının yetersiz ve belediyenin borç batağı içerisinde olduğunu bize söylüyorlar” şeklide dert yandılar.

vali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(2).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(3).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(4).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(8).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(7).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(6).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(5).jpg

vali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(3).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(4).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(8).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(7).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(6).jpgvali-oksuz,-bu-kez-aydinlikevlerde-dert-dinledi-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler