YKS tercihi yapacak öğrencilere rehberlik hizmeti

YKS tercihi yapacak öğrencilere rehberlik hizmeti

Kars Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi, Yüksek Öğretim Kurumu İl Danışma Komisyonu kurdu.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli rehber öğretmenlerin oluşturduğu Yüksek Öğretim Kurumu İl Danışma komisyonu, 23  - 29 Temmuz tarihleri arasında Kars’ta öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde, G:A.M.P Endüstri Meslek Lisesi önünde stant kuran komisyon üyesi rehber öğretmenler, yüksek öğrenim kurumuna girmek isteyen öğrencilere YKS tercih için danışma hizmeti sağlayacak.

Öğrenciler stantta alacakları rehberlik ve danışmanlık desteği ile daha doğru ve sorunsuz bir tercih yapma fırsatı bulacağı gibi öğrenim hayatlarına da sağlıklı bir yön verebilecekler. Stantta YKS'ye giren gençlerin tercihlerini, puanları, başarı sıralamaları ve üniversitelerin kontenjanları gibi kriterlerinin yanı sıra ilgi ve yeteneklerine göre doğru bir şekilde yapabilmeleri noktasında destek olacak. Standa gelerek sınav sonuçlarını belirten öğrencilere, hangi üniversitelere ya da hangi bölümlere girebileceklerine yönelik kapsamlı bilgilendirme yapılacak.

Öte yandan Kars Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi, Yüksek Öğretim Kurumu İl Danışma komisyonu üyeleri, öğrencilerin standı ziyaret ederek, rehberlik hizmetinden faydalanmaları çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler