30 Ağustos Zafer Bayramı Kars’ta törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kars’ta törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valiliği Koordinasyonunda Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilecek olan kutlama programı kapsamında Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan vekili Albay Erhan Altın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Atatürk Anıtına çelenk sunduktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Vali Doğan, Albay Altın ve Başkan Karaçanta, tebrikleri kabul ettikten sonra halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Ali Kasım Bulut, “Bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümünü onur ve kıvanç içerisinde kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.” dedi. Alparslan Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Güngören ‘Akdeniz’e doğru’ adlı şiir okudu. 

Yapılan konuşmaların ardından resmi geçit töreni düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri daha sonra Garnizon Şehitliği’nde devam etti. Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende protokol üyelerinin çelenk koyması ile başlarken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Şehitlik defterini imzalayan Vali Rahmi Doğan daha sonra protokol üyelerinin şehitliği gezmesi ve şehit mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfil bırakılması ile tören sona erdi.

Vali Doğan’ın şehitlik defteri yazısı ise şöyle:

“Milli Şairimiz Mehmet Akif’in “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/Sana aguşunu açmış duruyor peygamber” mısraları ile övgülerin ve müjdelerin en güzeline layık bulunan aziz şehitlerimiz!

Bugün, yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen Büyük Zafer’in 96’ncı yıl dönümünde size olan minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuzdayız.

30 Ağustos; yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletimizin bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen ordusuyla kenetlenerek büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir.

Bu büyük zaferle milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vererek bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, bu topraklarda sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde kabul ettirmiştir.

Aziz Şehitlerimiz!

Bizlere miras bıraktığınız bu topraklarının her karışı için canınızı feda etmekten, mübarek kanlarınızı milletimizin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmadığınızı çok iyi biliyoruz.

Sizler de biliniz ki; bizler bıraktığınız her emanete sahip çıkıyor, sizin şehadet sebeplerinizi aynı ruhla, aynı heyecanla yaşatıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen devletimizin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize huzurunuzda söz veriyoruz.

Bu vesileyle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yıl dönümünü kutladığımız Büyük Zaferi ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, yüce hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun…”

30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(1).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(2).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(3).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(4).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(5).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(6).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(7).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(8).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(9).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(12).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(13).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(10).jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(11).jpg

30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(2)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(3)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(5)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(4)-001.jpg30-agustos-zafer-bayrami-kars’ta-torenlerle-kutlandi-(1)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler