Ağın’da mercimek tohumluklarında hasat kontrolleri

Ağın’da mercimek tohumluklarında hasat kontrolleri
Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında yüzde 75 hibeyle üreticilere dağıtılan mercimek tohumluklarında hasat kontrolleri aralıksız devam ediyor.

Elazığ'ın Ağın ilçesinde mercimek tohumlarına hasat kontrolü yapıldı.

Ağın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında yüzde 75 hibeyle üreticilere dağıtılan mercimek tohumluklarında hasat kontrolleri aralıksız devam ediyor. İlçe Müdürlüğü teknik personeli, sahada yürüttüğü çalışmalarla üreticilerin emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alabilmesi için hasat süreçlerini yakından takip ediyor.

Hasat kontrollerinde özellikle dane kaybının en aza indirilmesi ve ürünlerin kayıpsız şekilde ambarlara ulaştırılması hedefleniyor. Yapılan teknik kontroller sayesinde biçerdöver ayarları ve hasat şartları değerlendirilerek muhtemel ürün kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Ağın’da mercimek tohumluklarında hasat kontrolleri

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir