Ağrı Dağı’nın 3 bin 500 rakımında kayak keyfi

Ağrı Dağı’nın 3 bin 500 rakımında kayak keyfi

Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağı, bu kez kayak tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağı, bu kez kayak tutkunlarına ev sahipliği yaptı. Kayaksever dağcıların da bulunduğu bir grup, 3 bin 500 rakımda kayak yaptıktan sonra zirve tırmanışına devam etti.

Yerel rehber Resul Civaş eşliğinde gerçekleşen tırmanış, sabahın erken saatlerinde başladı. Havanın zaman zaman bozmasına rağmen dağcılar, 3 bin 500 metrede kısa bir mola vererek kayak yapmanın keyfini yaşadı. Tipi ve fırtınaya rağmen karla kaplı yamaçlarda kaymaktan vazgeçmeyen grup, adrenalin dolu anlar yaşadıktan sonra zirveye doğru yürüyüşünü sürdürdü.

Yerel rehber Civaş, bu deneyimin hem sportif hem de doğayla iç içe bir yolculuk olduğunu belirterek, Ağrı Dağı'nın kış ve ilkbahar aylarında farklı aktiviteler için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Ağrı Dağı’nın 3 bin 500 rakımında kayak keyfi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler