Akyaka’daki asma köprü tadilata alındı

Akyaka’daki asma köprü tadilata alındı

Küçük Aküzüm ve Büyük Aküzüm köyleri arasında Akyaka ilçe merkezi ve diğer köylerin ulaşımında kullanılan 110 metre uzunluğundaki zemini tahta olan 2,5 metre genişliğindeki asma köprü tadilata alındı.

Ercüment DAŞDELEN

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars’ın Akyaka ilçesindeki asma köprünün zemini ve koruyucu halatları 7 ay önce yaşanan fırtına nedeniyle zarar görerek karşılıklı olarak araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

Tüm tehlikelere rağmen yöre halkı için vazgeçilmez güzergah olma özelliğini koruyan yaklaşık 34 yıl önce yapılan asma köprü, geçtiğimiz günlerde Akyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tadilata alındı.
Küçük Aküzüm Köyü muhtarı Teoman Gelekçi, köprünün kullanılmaması halinde bölgede yaşayan köy sakinlerinin 20 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını ve bölgedeki köylerin ortak ulaşımını sağlayan asma köprünün iyileştirilmesi için defalarca ilgili yerlere sözlü ve imza toplayarak dosyalar verdiklerini söyledi.

Muhtar Teoman Gelekçi, ayrıca, “Can kayıpları yaşanmaması için asma köprü yerine biran evvel, yıllardan beri istediğimiz beton köprü yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Türkiye-Ermenistan sınırında biz bu sınırın bekçileriyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler