Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, su projelerini inceledi

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, su projelerini inceledi

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, ilçeye bağlı Koçköy, Bardaklı, Kıraç, Aydıngün ve Çanaksu’da yapımı tamamlanan su depolarını yerinde inceleyerek yetkili mühendislerden ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ercüment DAŞDELEN

2017 KÖYDES kapsamında ihale edilen ve yapımı bu yıl tamamlanan Koçköy, Bardaklı ve Kıraç Köyleri İçme Suyu Projesi ile bu 3 köy sağlıklı ve yeterli suya kavuşmuş oldu. Bu proje ile köylere sırasıyla 200, 75 ve 50 tonluk depo yapılırken, su hatları da yenilendi. 

2018 KÖYDES kapsamında ise bu zamana kadar Tepeköy İshale Hattı ve Aydıngün İçme Suyu Deposu işleri tamamlanırken, Arslanoğlu İshale Hattı, Hasançavuş-Karakale İçme Suyu Deposu, Carcıoğlu Depo Onarımı işlerinin ihale edildiği ve çalışmaların devam ettiği bildirildi. Taşlıağıl ve Melikköy Ek İçme Suyu işlerinin ise proje aşamasında olduğu belirtildi.

Kaymakam Abdil Koç, KÖYDES çalışmaları sayesinde Arpaçay genelinde hiçbir köyün susuz bırakılmadığını ifade etti.

Kaymakam Koç, bazı köylerde suyun yetersiz kaldığını ve bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, vatandaşların suyun bilinçli kullanılması konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

arpacay-kaymakami-abdil-koc,-su-projelerini-inceledi--(1).jpgarpacay-kaymakami-abdil-koc,-su-projelerini-inceledi--(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler