Arpaçay’da kurtuluş coşkusu

Arpaçay’da kurtuluş coşkusu

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay’ın 98’nci kurtuluş yıldönümü kutlama programında çocukluğuna döndü.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Gün boyunca ilçe merkezinde çeşitli yerlerde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde devam eden kutlama programları gece de havai fişekle devam etti.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenkler konularak Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin akabinde aşıklar ve mehteran takımı sahne aldı, protokol üyeleri tebrikleri kabul ederek birer konuşma yaptılar.

Arpaçay Belediyesi tarafından akşam saatlerinde düzenlenen havai fişek gösterisi ilçede yüzlerce kişiyi buluşturdu.

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç ve Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından yakılan meşaleler eşliğinde başlayan havai fişek gösterisi ilçede büyük sevinç ve heyecanla izlendi. Dakikalarca süren havai fişek gösterisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Erçetin Altay, bugün Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’nci yıldönümünü kutladığımızı anımsatarak, “Rabbim bize bir daha bu tür savaşları nasip etmesin. Bu topraklar öyle kolay kazanılmadı yani bu toprakların her santimetresinde gerçekten şehit kanları ve emekleri var. Böyle sağlam toprakları bize emanet ettiler, umarım bizler de o şehitlerimize ve gazilerimize       layık bireyler olarak ülkemizi yarınlara daha iyi bir şekilde taşırız. Bugünkü etkinliklerde bizim teşriflerimize iştirak eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç da “Bugün 3 Kasım, malum Arpaçay ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü. Birkaç gün önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladık hemen arkasında da bu güzide serhat ilçemizde 3 Kasım’ı kutladık. Ben Arpaçay Kaymakamı olarak bu ilçede görev yapmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. 1 yılımı tamamladım, sabahki törenler çok güzeldi, oldukça coşkuluydu, halk oyunları ve Kafkas oyunlarını izledik, burası malum Kafkasya bölgesi. Sonra mehteran takımını izledik. Şimdi de Belediye Başkanımız havai fişek gösterisi hazırlamış, güzel oldu. Soğuk havaya rağmen içimiz ısındı. Ben adeta çocukluğuma döndüm. En son Afyon’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında çocukluğumda izlemiştim. Güzel oldu, hoş oldu küçük ilçemiz ama sıcak ilçemiz, ben vatandaşlarımıza da soğuk havada geldikleri için teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Arpaçay’ın 98’nci kurtuluş yıldönümü kutlama programlarına Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Akın, Kars Garnizon Kotutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İlçe Jandarma Alay Komutanı Yüzbaşı Görkem Işıklar, Cumhuriyet Savcısı Muhsin Akın, İlçe Emniyet Amiri Mert Bingöl, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

arpacay’da-kurtulus-coskusu-(15).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(11).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(2).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(13).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(4).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(8).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(1).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(3).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(9).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(10).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(12).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(14).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(16).jpgarpacay’da-kurtulus-coskusu-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler