Başkan Adıgüzel, aday belirleme kriterlerini açıkladı

Başkan Adıgüzel, aday belirleme kriterlerini açıkladı

Başkan Tolga Adıgüzel, “Aday belirlemede benim için kriter; duruşu olacak, karakteri olacak, şerefi olacak, haysiyeti olacak, namusu olacak, haysiyeti olacak ve çizgisinde samimi olmak zorundadır.” dedi.

Volkan KARABAĞ

2012 yılından beri yürütmekte olduğu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı görevinden ayrılan Yaver Özcan’ın yerine getirilen Tolga Adıgüzel, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

MHP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtan Başkan Adıgüzel, MHP’de görev yapmanın çok ağır sorumluluk istediğini belirterek, “Milliyetçi Ülkücü Hareketi bu şehirde ayağa kaldırmak için biz ant içtik. Biz Devlet beye, liderimize söz verdik. Çıktığımız bu yolda yüce Allah bizi muzaffer etsin, yüce Rabbim bizleri utandırmasın, hepinizden Allah ayrı ayrı razı olsun.”

Yerel seçimlere de hazırlanma şeklini açıklayan Başkan Adıgüzel, “Devlet bey dün grup toplantısında açıklamasını yaptı, ‘her ilden aday çıkarılacaktır’ dedi. Milliyetçi Ülkücü Hareket Kars’tan da güzel bir aday, temiz bir aday, her kesimin teveccühünü almış, her kesimden kabul görmüş bir aday çıkartacaktır. Biz bu şehirde her zaman iddialıyız. Milliyetçi Ülkücü Hareket kendi küllerinden var olmuş bir harekettir. Hiç kimse ‘Milliyetçi Ülkücü Hareket bitti, yok oldu’ diyemez. Bu hareket üzerinden 12 Eylül öncesi tanklar geçmiştir, bu hareket üzerinde nice sıkıntılar yaşanmıştır. Allah izin verirse el ele vererek buradan güzel bir adayla, henüz resmi başvurular başlamadı ama aday belirlemede Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Ülkü Ocaklarımız ve Kamu-Sen’imizle beraber istişareler yapacağız. Şehir kimi istiyorsa, Kars kimde mutabık kalıyorsa o adayımızla biz yola çıkacağız. Şu şunun adamıdır, bu bunun adamıdır? Bu saatten sonra öyle bir şey yok. Bunun parası var, bunun parası yok böyle bir şey yok. Benim için kriter; duruşu olacak, karakteri olacak, şerefi olacak, haysiyeti olacak, namusu olacak, haysiyeti olacak ve çizgisinde samimi olmak zorundadır. Biz böyle bir adayla inşallah el ele vererek ortak akıl ile istişare sonucunda yola çıkacağız ve amacımız da yeniden 30 Mart 2014 tarihinde Kars Kalesine astığımız Üç Hilal’i yeniden asmayı yüce Allah bize nasip eylesin. Amacımız bu olacak. İlimizde, ilçelerimizde çok iddialıyız. Allah izin verirse tertemiz, şaibesiz, pırıl pırıl bir aday belirleyeceğiz, bismillah deyip başlayacağız.” ifadesini kullandı.

Yerel seçimde AK Parti ile MHP arasında ittifak olmayacağını da anımsatan Başkan Adıgüzel, “Liderimiz ne diyorsa odur. İttifak olmayacak diyorsa olmamıştır ve bizim için olumsuz hiçbir yanı yoktur. Liderimizin söylediği söz bizler için bir emirdir. İttifak olsa da olmasa da önemli değildir, biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Biz bu şehirden güzel bir aday çıkartacağız, ilçelerimizden teveccüh gören adaylarımızla beraber ki biliyorsunuz ‘Cumhur İttifakı devam edilecek’ denildi, yerel seçimde ittifak olayı kalmamıştır.” diye konuştu.

baskan-adiguzel,-aday-belirleme-kriterlerini-acikladi-(1).jpgbaskan-adiguzel,-aday-belirleme-kriterlerini-acikladi-(2).jpgbaskan-adiguzel,-aday-belirleme-kriterlerini-acikladi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler