Başkan Hagi: "Hububat alım fiyatları çiftçinin beklentisinin altında"

Başkan Hagi: "Hububat alım fiyatları çiftçinin beklentisinin altında"

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatlarını değerlendirerek, "Hububat alım fiyatları çiftçinin beklentisinin altında" dedi.

Başkan Hagi açıklamasını şöyle sürdürdü: "Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan 2024 yılı hububat alım fiyatları açıklanmıştır. Açıklanan bu fiyatlar ne yazık ki çiftçilerimizin beklentilerinin çok altında kalmıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın da katıldığı 14 Mayıs Dünya çiftçiler günü danışma meclisinde gündeme getirilen arpa ve buğdayın maliyet fiyatlarına rağmen açıklanan bu alım fiyatı kabul edilemez bir durumdur. Açıklanan bu alım fiyatı üretim maliyetlerinin bile altında kalarak çiftçilerimizi hüsrana uğratmıştır.TMO Buğday ve Arpa alım fiyatlarını çok düşük açıkladı .Çiftçiler, emeklerinin karşılığını maalesef alamıyor, bu fiyatların çiftçilerimizin maliyetlerini karşılayamayacağı açıkça ortadadır. Artan girdi fiyatları ve pahalılık yüzünden üreticilerimizin yaşadığı zorluklar ortadadır. Emeğinin karşılığını alamayan üreticilerimizin mağdur olmaması için bir düzenleme yapılmalıdır.
Türkiye ekonomisinin toparlanması ve kendine gelmesi için üretim anlayışına sahip olması, bu anlayışı güçlendirmesi için de çiftçilerimizin desteği ile beraber yapılacak politikalar belirleyecektir.
Sonuç olarak bakanlığımızdan ve yetkililerden talebimiz, açıklanan hububat alım fiyatlarının üreticilerimizin taleplerini karşılayacak bir seviyeye çıkarılmasını istiyoruz."

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler