Bölge Gazetecileri Nahçıvan'ı ziyaret etti

Bölge Gazetecileri Nahçıvan'ı ziyaret etti

Iğdır'da, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun gerçekleştirdiği Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan gazeteciler programın üçüncü gününde Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Ercüment DAŞDELEN

Gazeteciler, ilk olarak Mumine Hatun türbesini ve Halça müzesini gezerek buradaki yetkililerden bilgiler aldılar.
Tarihi Nahçıvan kalesinde düzenlenen bal festivalini gezen bölge gazetecileri, buradan Nahçıvan’da üretilen gıda ve inşaat sektöründeki ürünlerin sergilendiği fuarı gezdiler ve burada görevlilerden bilgi aldılar.
Bu arada Nahçıvan Ali Meclis basın ve halkla ilişkiler  işlerinin şube müdürü Ulvi Hüseyinli, Nahçıvan Muhtar Cumhuriyetinin Devlet Televizyonu ve Radyosunun Müdürü Sahil Tahirli, Nahçıvan Matbuat şurasının Müdürü Rövşan Hüseyinov,Şark Gazetesinin Baş redaktör muavini Ruaf Aliyev, Nahçıvan'a giden gazetecileri karşılayarak bir toplantı düzenlediler.
Toplantıda ilk olarak Nahçıvan Ali Meclis basın ve halkla ilişkiler Şube Müdürü misafir gazetecileri selamladıktan sonra Nahçıvan'da faaliyet gösteren Devlet Ajansının Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile işbirliği yapmasını ve hatta Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna üye olmasını istediklerini, bölgede olan haberleri en seri şekilde paylaşmanın ve halka duyurmanın yollarının açılması için ne gerekirse yapılmasını istediklerini belirtti.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Feridun Fazil Özsoy'da Nahçıvanı ve Nahçıvan halkını çok sevdiklerini ve  Nahçıvan'la işbirliği konusunda  geç kalındığını, yapılan teklifi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna en kısa sürede götüreceklerini ve olumlu sonucun çıkması içinde elinden geleceğini belirtti.
Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaeddin Arslan'da yaptığı konuşmasında Türkiye ile Nahçıvan'ın mutlak vize sorunun çözülmesi gerektiğini, Gürcistan'a, Ukranya'ya vizesiz girilip öz kardeşimizin bizden vize istemesini anlamakta güçlük çektiğini belirtti.
Iğdır Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili İsmali Aras'ta 1992 yılında kapının açılması ile bir anda geliş gidişlerin çok sıkı bir şekilde yapıldığını, hatta üst düzey yetkililerin sık sık birbirlerine ziyarette bulunduklarını bildiğini, ancak zaman geçince bu ziyaretlerin azaldığını, fakat iki devlet bir milletin insanlarının akraba, dost ve aynı kandan olduklarını, sorunların dile gelmesi için her konuda olduğu gibi basın yolu ile işbirliğinin yapılmasının en kısa zamanda yapılması gerektiğini söyledi.
Nahçıvan Devlet Televizyonu ve Radyosu, Nuhçıkan Yayını Kuruluşu Daire Haber Müdürü Semet Çanbağşeyev, Türkiye'den ve Doğu Anadolu'dan gelen meslektaşlarını ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Çanbağşeyev, "Bizim için en güzeli iki ülke arasındaki dostluk. Gazetecilere de yansıdı ve bu buluşma dostluk daha da güçlendirecektir. Bugün toplantıda konuştuk, gelecek planları yaptık. Türkiye'den çıkan haberleri biz yayınlayacağız, onlarda bizim haberlerimizi kendi gazetelerinde yayınlayacak. Bugün doğrudan akılda kalacak bir gündür. Bu tür toplantılar 2 ülkemiz için de önemlidir. Türkiye ve Azerbaycan gazetecileri için bugün tarihi bir gündür, bu emek paylaşımımız ve dayanışmamız bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.
Nahçıvan Üniversitesinin televizyon ve radyosunda incelemelerde bulunan gazeteciler, Nahçıvan'da yaptırılan Duzdağı hastanesini gezdikten sonra güzel anılarla Türkiye'ye döndüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler