Buzhane “ peynir müzesi “ oluyor

Buzhane “ peynir müzesi “ oluyor

Buzhane diye bilinen Süvari Tabyanın peynir müzesi olması yönünde ilk adım atıldı.

KARS HAKİMİYET
Göreve geldiğinden bu yana Kars’ın yöresel peynirlerinin tanıtımı açısından çeşitli faaliyetlere imzasını atan Kars Valisi Türker Öksüz, eski Erzurum Caddesi üzerinde bulunan ve Buzhane diye bilinen Süvari tabyanın “ peynir müzesi “ olması için gerekli çalışmaları başlattı. 
    Zaman zaman peynir üreticileriyle bir araya gelen Vali Öksüz bu görüşmelerde yöresel peynirlerin markalaşması için bulunduğu görüş alışverişleri yanı sıra yakın tarihte düzenlenen peynir festivalinin ardından Türkiye’de bir ilk olacak “ peynir müzesi “ projesinin startını verdi. Koruma kurulu toplantısına sunulan bu proje, üzerinde yapılacak birkaç değişiklikten sonra projenin kabulünü müteakiben yeni sezonda çalışmalar başlatılarak hayata geçirilecek. Kısa zamanda tamamlaması planlanan peynir müzesinde, bölgede peynirciliğin tarihçesi, üreticilerin peynir üretiminde eskiden beri kullandıkları malzemeler ve itinalı çalışmalar sonrasında üretimi sağlanan peynirler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
    Coğrafi işaret almış kaşar ve diğer yöresel peynirlerin tanıtılıp markalaşması yönünde önemli katkı sağlaması planlanan “ peynir müzesi “ Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekeceği gibi ziyaretçilerin yapacakları alışverişle ticaretin güçlendirilmesi de hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler