Gazi Kars’ın şirin ilçesi Arpaçay’da, yerel demokrasinin mihenk taşı, devlet ile vatandaş arasındaki ilk temas noktası olan muhtarlar için “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla kapsamlı ve duygu dolu bir kutlama programı gerçekleştirildi. Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Muhtarlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerde, ilçedeki muhtarlık müessesesinin tarihi mirası, yürütülen fedakârca hizmetler ve devlete adanmışlık duygusu ön plana çıktı.
Kaymakam Mehmet Abdulkadir Güvenç Muhtarları Makamında Kabul Etti
Kutlama programı kapsamında Arpaçay Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Arpaçay merkez mahalle ve köy muhtarlarını makamında kabul etti. Ziyarette muhtarların gününü tek tek tebrik eden Kaymakam Güvenç, köy ve mahallelerdeki kamu hizmetlerinin etkin yürütülmesinde muhtarların üstlendiği kritik role dikkat çekti. Makam kabulünün ardından Kaymakam Güvenç, ilçe protokolü ve muhtarlarla birlikte düzenlenen öğle yemeği organizasyonunda bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
Arpaçay Muhtarlar Derneği’nden Kaymakam Güvenç’e Teşekkür Plaketi
Program esnasında söz alan Arpaçay Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Baştimar, dernek ve tüm muhtarlar adına Arpaçay Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç’e muhtarlık müessesesine sunduğu katkılar ve desteklerden ötürü şükran plaketi takdim etti.
1994 yılından bu yana aralıksız faaliyet gösteren Arpaçay Muhtarlar Derneği’nin köklü geçmişine vurgu yapan Başkan Yusuf Baştimar, "Derneğimiz kurulduğu günden bu yana devlet-millet bütünlüğü çerçevesinde, vatan ve millet sevdasıyla hareket etmektedir. Bütün muhtarlarımız mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sadakatle vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Kıdemli Ve Emektar Muhtarlara Vefa Plaketleri Verildi
Etkinliğin en anlamlı bölümlerinden birini ise ilçeye ve muhtarlık camiasına uzun yıllar boyunca hizmet etmiş emektar muhtarlar için düzenlenen vefa töreni oluşturdu. Arpaçay Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Baştimar, yıllarını köylerinin ve mahallelerinin kalkınmasına adamış emektar muhtarlara hizmetlerinin anısına vefa plaketlerini takdim ederek emekleri için teşekkür etti.
Belediye Başkanı Zeki Elma’ya Babadan Oğula Uzanan 22 Yıllık Miras Plaketi
Programda duygu dolu anların yaşandığı bir diğer takdim ise Arpaçay Belediye Başkanı Zeki Elma’ya yapıldı. Arpaçay Muhtarlar Derneği’ne sunduğu 22 yıllık kesintisiz hizmetleri ve uzun yıllara dayanan muhtarlık geçmişi dolayısıyla onurlandırılan Belediye Başkanı Zeki Elma’ya özel bir plaket sunuldu.
Söz konusu plaket, Başkan Elma’nın merhum babası Mustafa Elma’nın da geçmişte Arpaçay Muhtarlar Derneği’nin değerli bir üyesi olması hasebiyle, babadan oğula geçen bu anlamlı hizmet mirasının ve anısının yaşatılması adına "baba-oğul anısına" takdim edildi.
Arpaçay’da birlik, beraberlik ve vefa rüzgarlarının estiği 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı, samimi sohbetler eşliğinde sunulan ikramlar ve günün anısına çektirilen toplu hatıra fotoğrafları ile sona erdi.









Kaynak:Bahattin DAŞDELEN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.