DSİ Kars 24. Bölgenin yaptığı Tuzluca taşkın koruma tesisi hazır

DSİ Kars 24. Bölgenin yaptığı Tuzluca taşkın koruma tesisi hazır

DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan Iğdır’ın Tuzluca İlçe merkezinde taşkın problemini ortadan kaldıran taşkın koruma tesisi hizmete hazır hale getirildi.

Ercüment DAŞDELEN

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Iğdır Tuzluca İlçe merkezinde yapımı devam eden Tuzluca İlçe Merkezi Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulundu.
Dündar, vatandaşlarla bir araya gelerek değerlendirmelerini aldı. 
Tuzluca İlçe Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkanlığını yürüten Abdullah Kadıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Korkusuz’u ziyaret eden Dündar, istişarelerde bulundu. 
Dündar, Iğdır Tuzluca İlçe merkezinde taşkın problemine son verecek olan yaklaşık 9 milyon TL maliyetli Iğdır İlçe merkezi Taşkın Koruma İnşaatının yapımı devam eden ferforje imalatı hariç tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Bu kapsamda; Tuzluca Deresi üzerinde 2630 m, Zavotdüzü Deresinde 1516 m, Yukarı Mahalle Zavotdüzü Deresinde ise 1140 m üzere toplam 5286 m kâgir duvar imalatı, ayrıca Yukarı Mahalle Zavotdüzü Deresinde 550 m taş tahkimatı imalatı yapılarak tamamlanmıştır. Iğdır Tuzluca İlçe Merkezi Taşkın Koruma İnşaatı kapsamında yapılması ön görülen 5286 m ferforje imalatı ise 15 Ekim 2018 tarihine kadar tamamlanacaktır. Söz konusu Tuzluca İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi, Tuzluca ilçemizde taşkın riskini önleyeceği gibi, ıslah güzergâhı çevresinde meydana getirdiği müspet çevresel etki nedeniyle vatandaşlarımızın da memnuniyetlerini ifade etmesi ve teşekkür etmeleri bizleri de mutlu etti. Bu tesislerin yapımı sırasında gösterdikleri iyi niyet ve desteklerinden dolayı vatandaşlarımıza, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hayırlı olmasını dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler