DSİ Kars Bölge Müdürü Ardahan’da bir dizi incelemelerde bulundu

DSİ Kars Bölge Müdürü Ardahan’da bir dizi incelemelerde bulundu

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Ardahan’da bir dizi incelemelerde bulundu.

Ercüment DAŞDELEN

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, 243. Şube tesisleri inşaatını inceledi
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ 243. Şube Müdürlüğü tesisleri inşaatında incelemelerde bulundu.
Dündar, DSİ 243. Şube Müdürlüğü hizmetlerinin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan tesislerin yapımı amacıyla inşaatı devam eden Ardahan DSİ 243. Şube tesisleri inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 
Dündar, inşaat hakkında şu ifadeleri kullandı: “Ardahan DSİ 243. Şube Tesisleri İnşaatı işi kapsamında yapımı devam eden idari bina, yemekhane ve yatakhane binası, nizamiye binası, ısı merkezi, ambar binası, laboratuvar binası, garaj ve atölye binası, akaryakıt istasyonu ve bunlara ait her türlü sıhhi mekanik ve elektrik tesisatı işlerinin yapımı devam etmektedir. Söz konusu tesislerimizin 2019 yılında tamamlanarak hizmete alınması planlanmıştır.”

DSİ Kars Bölgenin yaptırdığı Kura Nehri taşkın koruma tamamlanıyor
Ardahan İl Merkezini Kura Nehrinin zararlarından koruyan taşkın koruma tesisi tamamlanıyor.
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Ardahan İl Merkezinden geçen ve zaman zaman meydana gelen taşkınlardan dolayı çevresindeki yerleşim birimlerinde zararlara yol açan Kura Nehri’nin ıslahı amacıyla yapımı devam eden Kura Nehri 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatında incelemelerde bulundu. 
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, Kura Nehri 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı işi kapsamında yapılması ön görülen 1.960 metre betonarme duvar, Alabalık Deresi bağlantısı ve ferforje imalatlarından, ferforje imalatları hariç tüm imalatların Ekim-2018 sonuna kadar tamamlanarak hizmete alınacağını söyledi.
Dündar, “Yaklaşık olarak 9 milyon TL’ye mal olacak taşkın koruma tesisi inşaatında, yapılan bu imalatlar sayesinde bir tarafında Aziziye Kışlası, diğer tarafında Ardahan Kalesi olan güzergâhın Kura Nehrinin olası taşkın zararlarından korunması temin edilmiş olacaktır. Ardahan ilimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Dündar, Çıldır’a yapılan hizmetleri inceledi
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Ardahan’ın Çıldır İlçesi Karaçay Deresinde yapılan ıslah çalışması ve çevresinde mesire alanı oluşturulması işini yerinde inceledi.
DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet Çıldır’da ilk olarak Aşık Şenlik’in yaşadığı Çıldır ilçe Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti. 
Dündar ve beraberindeki heyet Çıldır ilçesiyle ilgili konuları istişare ettikten sonra DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü imkânları ile Çıldır Karaçay Deresinde yapılan ıslah çalışması ve çevresinde mesire alanı oluşturulması işini yerinde incelendi. 
Dündar, yapılan çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Çıldır ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde nezih bir ortamda piknik yapma imkanı sağlanmıştır. Akabinde Çıldır ilçemizin yaklaşık 1200 nüfusa sahip eski belde ve şimdi mahallesi olan Aşık Şenlik’in ve Saymalı köyünün içme suyunu da temin edecek Aşık Şenlik’te açtığımız 120 metre derinliğindeki ve 7 l/s debiye sahip su sondaj kuyusunu inceledik. Bu sayede söz konusu yerleşim birimleri yaz-kış emniyetli şekilde ihtiyacı olan suya kavuşmuş oldular. Her iki hizmetimizin de Çıldır ilçemize hayırlı olmasını dileriz.”
Dündar, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu’nun gayretleri ile yapılan ve takip edilen önemli hizmetleri de gezip görme imkanı bulduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Çıldır’ın önemli değerlerinden Aşık Şenlik’in Rus’ların işgal girişimine karşı ifade ettiği ve günümüze de ışık tutan şiirini de ifade etmeden geçmek olmaz.
Ehl-i İslam olan işitsin bilsin 
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana 
İsterse Uruset ne ki var gelsin 
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
***
Guşanın kılıcı geyinin donu 
Kavga bulutları sardı her yanı 
Dağda koç yiğidin şan alma günü 
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
***
Kavga günü namert sapa yer arar 
Er olan göğsünü düşmana gerer 
Cemi ervah bizden meydana girer 
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
***
Asker olan bölük bölük bölünür 
Sandınız mı Kars kalası galınır.
[Çıldırlı Aşık Şenlik 1850-1913]
Misafirperver ve kadirşinas Belediye Başkanımız K. Yakup Azizoğlu’na ve hemşerilerimize teşekkür ederiz.”

thumbnail_ard1.jpgthumbnail_ard2.jpgthumbnail_ard3.jpgthumbnail_ard6.jpgthumbnail_e1.jpgthumbnail_e2.jpgthumbnail_e3.jpgthumbnail_e4.jpgthumbnail_d1.jpgthumbnail_d5.jpgthumbnail_d2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler