Dündar'dan, Iğdır’da sulama durumu ve 242. Şube tesislerinde inceleme

Dündar'dan, Iğdır’da sulama durumu ve 242. Şube tesislerinde inceleme

DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Iğdır’da Sulama Birliği Başkanları ile sulamaların durumunu masaya yatırarak DSİ 242. Şube tesislerinde incelemede bulundu. 

Ercüment DAŞDELEN

Dündar, Iğdır’da bulunan 33750 hektarlık sulama alanına sahip Yeşilığdır Sulama Birliğinin (Batı Iğdır Sulaması) Başkanı Asım Kayla, 33750 hektarlık sulama alanına sahip Aralık İlçesi ve Köylerinin Sulama Birliğinin (Doğu Iğdır Sulaması) Başkanı Bünyamin Akçil, Bölge Müdür Yardımcısı Sebahattin Şamcı ve DS 242. Şube Müdürü İzzet Turan ile birlikte, sulamaların durumu, sorunları, darboğazları, bütçeleri, alınması gereken önlemler, beyanname alınması, tahakkuk ve tahsilat konularını görüşerek izlenecek yol haritası belirlendi. 
Sulama için ihtiyaç duyulan suyun yararlanıcılara verilmesinin olmaz ise olmaz şartı beyanname alınması gerektiği, aksi halde sulama suyunun verilmeyeceği ve cezalı uygulama çerçevesinde uygulama yapılmasının kesinlikle uygulanacağı, tahakkuk ve tahsilata önem verilmesi, sulama kanalı, tahliye ve drenaj kanallarının imkanlar ölçüsünde temizlenmesine önem verilmesi, bakım onarım çalışmalarının önemi ve bütün bunların yapılabilmesi için tüm su kullanıcılarının üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi suretiyle maddi ve imkanlar açısından güçlü bir sulama birliğinin teşkilinin önemi vurgulandı. 
DSİ’nin her konuda Sulama Birliği Başkanlarının yanında olacağı ifade edildi. 
Toplantı sonrası, DSİ 242. Şube Müdürlüğü Tesislerinde yürütülen bakım-onarım çalışmalarını inceleyen Dündar, gerekli talimatları verdi. 
Yapılan çalışmalarla şube müdürlüğünün fiziksel imkanların çok önemli oranda iyileştirileceği ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler