Enver Aydın: "Meralarımızı Güçlendirmeye Devam Ediyoruz"

Enver Aydın: "Meralarımızı Güçlendirmeye Devam Ediyoruz"
Kars'ta 2026 Yılı Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında, meralarda hayvanların su ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak hayvan içme suyu sıvatlarının (kurun) dağıtımına başlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, mera altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, hayata geçirilen proje ile hayvanların suya daha kolay ve sağlıklı koşullarda ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Aydın, "Meralarımızın sürdürülebilir şekilde kullanılması ve hayvanlarımızın su ihtiyacının daha sağlıklı koşullarda karşılanması amacıyla hayvan içme suyu sıvatlarının dağıtımına başladık. 2026 Yılı Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında planlanan çalışmalarımızı etaplar halinde hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üretimin temelini oluşturan meralarımızı daha güçlü bir altyapıya kavuşturmak için çalışmalarımız kararlılıkla sürecektir." ifadelerini kullandı.

İl genelinde planlama doğrultusunda sürdürülecek dağıtım çalışmalarıyla mera altyapısının güçlendirilmesi, hayvan refahının artırılması ve sürdürülebilir hayvancılığın desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında farklı bölgelerde ihtiyaç duyulan meralara hayvan içme suyu sıvatları yerleştirilerek üreticilerin kullanımına sunulacak.

hopcse8wcaaricn.jpg

hopcseiwyaahyk0.jpg

hopcseqwuaazxxv.jpg

hopcse1xkaaduto.jpg

hopc-ypxeaayedr.jpg

hopc-ycx0aamn99.jpg

hopc-yowoaaiwep.jpg

hopc-ypwcaauak2.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir