"Gece Müzeciliğine Başlanmalıdır"

"Gece Müzeciliğine Başlanmalıdır"

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım çağrıda bulundu.

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım çağrıda bulunarak, "Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Kars Milletvekillerimizden, yurizm potansiyeli çok yüksek olan UNESCO Dünya listesinde yer alan Ani Ören Yerinde gece müzeciliği kapsamına alınmasını gece gezilebilecek ışıklandırılmasının yapılmasını sağlamalarını Kars halkı olarak istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Yıldırım açıklamasında şunları söyledi; "Eğer şehrimizde üretim ve sanayileşmede yeterli ilerlemeler sağlayamıyorsak hiç olmazsa şehrin değerlerine sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu değerlerden biri de milli katma değeri çok yüksek faaliyet kolu olan Turizmdir.

İlimizde turizm sezonunun 12 aya yayılması için önemli çalışmalar başlatılmalı şehrin diğer paydaşlarının da turizm gelirlerinden pay almasını sağlayacak adımlar atılmalıdır. Tarihsel ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan şehrimiz yetmişli yıllardaki yabancı turist sayısına ulaşabilmesi için çalışma yapılmalıdır.

Gece Müzeciliği de bu noktada çok önemli bir an evvel Anı harabelerinin halka kapalı olan yer altı şehri olmak üzere bir çok alanlarının açılması gece gezilebilecek şekilde ışıklandırma çalışmaları başlatılmalı gece saat 24 kadar hizmet vermesi sağlanmalıdır.

Turizm bölgelerinde yerli ve yabancı turistin otel dışına çıkarmak ve özellikle nitelikli turisti şehrimize çekebilmek için tüm bu arkeolojik değerlerimizi ve potansiyelimizi ön plana çıkarmamız İlimize gelen turiste buralarda gezilebileceği ortamları yaratmamız gerekiyor."

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler