Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi Pazartesi günü de hizmet verecek

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi Pazartesi günü de hizmet verecek

2025 yılı ocak ayında yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi kış sezonu nedeniyle Pazartesi günleri de ziyarete açıldı.

Kars’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, 2025 yılı Ocak ayında yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü. Kars’ta, Osmanlı İmparatorluğu ve daha öncesi dönemlere ait önemli tarihi eserlerin sergilendiği müzeler genellikle Pazartesi günleri ziyarete kapalı olurken, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, kış sezonu dolayısıyla bu kısıtlamayı kaldırdı ve 30 Mayıs 2025 tarihine kadar Pazartesi günleri de ziyaretçilere açık olacak.

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, 1. Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nde yaşananları ve bu süreçteki önemli olayları anlatan çok sayıda tarihi eser ve belgeyle dikkat çekiyor. Müze, ziyaretçilerine hem görsel hem de tarihi açıdan zengin bir deneyim sunarak, bölgenin tarihine ışık tutuyor. Özellikle kış sezonunda, tatil dönemlerinde veya hafta sonu gezileri için gelen yerli ve yabancı turistler, bu önemli müzeyi gezmek için fırsat bulacak.

Müzenin Pazartesi günleri de açılmasının, şehrin kültürel turizmini destekleme ve ziyaretçilere daha geniş bir zaman diliminde müze gezisi yapma imkanı sunma amacı taşıdığı belirtildi. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, 30 Mayıs 2025 tarihine kadar Pazartesi günleri dahil haftanın her günü ziyaret edilebilecek.

Kars’ta tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek isteyenler için bu önemli fırsat, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de Kars’ın tarihi mirasını daha fazla kişiye tanıtma imkanı sunacak. Bu değişiklik, Kars’a gelen ziyaretçilerin daha rahat bir şekilde müzeyi gezmelerini sağlayacak.

233852dsc0594jpg.png

233854dsc0591jpg.png

233855dsc0592jpg.png

233857dsc0589jpg.png

233859dsc0601jpg.png

233862dsc0597jpg.png

233866dsc0600jpg.png

Kaynak:Volkan Karabağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler