Kağızman'a doğal gaz iyi mi, kötü mü oldu?

Kağızman'a doğal gaz iyi mi, kötü mü oldu?

Kars’ın Kağızman ilçesinde doğal gaz çalışmaları başladı. Çalışmalar ile birlikte yollar köstebek yuvasına dönerken, doğal gaz bağlatmak isteyen yüzlerce vatandaş ise mağdur oldu.

Kağızman'da KARGAZ vatandaşın abonelik başvurusunu kabul etmeyince vatandaşlar mağdur oldu. KARGAZ “kutu koymak ve gazı vermek için tekrar ekim ayını bekleyeceksiniz” diyor. Vatandaşlar, ilçe yetkililerinin duruma müdahale etmesini istiyor

Vatandaşlar evlerine doğal gaz tesisatı çektirmesine rağmen “kutu” ihalesinin geç yapılması nedeniyle ilçede mağduriyet yaşanmaya başladı. KARGAZ, doğalgaz çalışasını geçen yıl kış ayına getirmiş birçok vatandaşımızı mağdur ettiği gibi şehir merkezini köstebek yuvasına çevirdi. Mayıs ayı olmasına rağmen yüzlerce vatandaş evine doğal gaz bağlatmak için aylar öncesinden Kağızman'da KARGAZ’a müracaat etti.

KARGAZ yetkileri ise; vatandaşlara abonelik almaları ve doğalgaz tesisatını çektirmeleri gerektiğini ve kutu ihalesi yapıldıktan sonra evlerine doğalgazın bağlanacağı yönünde bilgi verdi ama abonelik vermedi. Vatandaşlar tesisatını çektirdi, ancak abonelik alamayınca yüzünden perişan oldu.

Yüzlerce vatandaşın mağduriyet yaşamaması için bu doğal gaz bağlatmalarının en geç eylül ayı içerisinde bitmesi gerekiyordu. Çünkü eylül ayından sonra Kağızman’de yağışlar başlıyor ve havalar soğuyor. Bu konuda daha fazla mağduriyet yaşamamak için doğalgazın bir an önce bağlanmasını istiyor. İlçe yetkililerinin duruma müdahale etmesini bekliyor.

Aboneliği alan müşteriler kutu bağlanmadığında 90 gün sonra şikayette bulunabilir

İsmini vermek istemeyen bir firma; “Yapılan toplantıda kutu konulacağı söylendi. Kutu koymaya başlamışlardı, ancak şu anda kutu koyma işi durdu. KARGAZ, kutu koymadığı için vatandaş bekliyor. Müşteriler, abone almak istediğinde, KARGAZ, ön keşif yapacağız, deyip gönderiyor. Oysa ki böyle bir şey yoktur. Aboneliği alan müşteriler kutu bağlanmadığında 90 gün sonra şikayette bulunabilir. Vatandaşlar, tüm parasını doğalgaz için harcamış, ama kutu olmadığından doğalgaz kullanamıyor. O zaman kömür almak zorunda, fakat tüm parasını doğalgaza harcadığından kömür alamıyor. Gelen müşterilere yaşanan mağduriyeti anlatıyoruz, siz de mağdur olmayın diyoruz. Çoğu müşterinin kutusunun konması Eylül ve Ekim’i bulacak” dedi.

dsc-0783.jpg

dsc-0784.jpg

dsc-0785.jpg

dsc-0786.jpg

dsc-0787.jpg

dsc-0788.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler