Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Kars’ta

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter Kars’ta

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Van’ın ardından Kars’ta diplomatik ziyaretlerde bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Büyükelçi Cooter Kars’ta ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile bir araya gelerek iki ülke arasında oluşturulması gereken ticari ilişkileri değerlendirdi.

Büyükelçi Chris Cooter ziyaretinde her iki ilin Valileri, Belediye Başkanları ve Ticaret Odası yetkilileri ile görüştü.

Kars’ta ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile bir araya gelen Cooter, bu yıl Kanada -Türkiye diplomatik ilişkilerinin 75 yıldönümünün kutlanmakta olduğunu hatırlattı.

Alibeyoğlu’nu ziyareti sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Büyükelçi Chris Cooter, dost ve müttefik iki ülke olan Kanada ile Türkiye’nin geçmiş yıllardan bu yana siyasi, ticari, stratejik ve güvenlik konularındaki ikili ilişkilerini derinleştirdiğini ve bundan sonraki yıllarda da bu ilişkilerin devam edeceğini söyledi.

Kars’a ilk kez geldiğini de söyleyen Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter: “Kars ile birlikte doğu illerinde Kanada ile Türkiye’nin bağlarının güçleneceğini ve karşılıklı olarak iş adamlarına yeni olanaklar sunulacağını umuyoruz. Bu yıl Türkiye ile Kanada’nın diplomatik ilişkilerinin 75. Yılı ve bu ilişkileri bundan sonraki 75 yılda da sürdürmek istiyoruz. Kanada ile Kars’taki iş adamları arasında ki ticari ilişkileri geliştirmek için buradayız. Öncelikli olarak Kars’ın önemli ürünlerinden peynir üzerine görüşmeler yaptık. Sığır ve damızlık yetişiciciliği üzerine görüşmelerimiz olacak. Ayrıca Kars’ın Turizm potansiyeli üzerine de görüşmelerimiz oldu. Kars’ta ve Kanada’da bu alanlarda faaliyet gösteren ciddi firmalar var. Bu firmalar ile Kars’taki firmalar arasında bağ kurmak istiyor. Bugün burada Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ile görüştük ve fikirlerini aldık.” Dedi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu da, açıklamasında, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Büyükelçi Cooter ile görüşmesinin detaylarını Kars’ta faaliyet gösteren, işadamları ve ticaret erbapları ile değerlendireceklerini de söyleyen Alibeyoğlu: “Büyükelçi Cooter, Kanada ile ticari ilişkilerimizin yüzde 30 olduğunu bu ilişkileri daha ileri seviyeye taşıyabilmek için ilimizi ziyaret etmektedirler. Kanada’da faaliyet gösteren bazı firmalara ait dosyaları bize sundular. Bizde bu görüşmenin detaylarını ve söz konusu sektörlerin faaliyet alanlarını Kars’taki ticaret ve sanayi erbaplarımız ile görüşerek değerlendireceğiz.” Dedi.

Büyükelçi Chris Cooter, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertüğrul Alibeyoğlu ile görüşmesinin ardından Kars Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Öte yandan Büyükelçi Cooter’e Van ve Kars’taki yerel toplantılarının bazılarında Ecosign (Ekolojik Tasarım Dağ Merkezi Planlama Ltd) isimli Kanadalı firma yetkilileri eşlik ediyor.

“Ecosign Türkiye’de 5 kalkınma projesi yürüten  bir dağ tesisi planlama şirketidir. Başlıca projeleri Köroğlu Dağ Merkezi, Başçiftlik, Erzurum Tahtalı, ve Kemer’deki Dikmentepe tesisleridir. Ecosign, tam 6 kıtada ve 42 ülkede, aralarında 6 Olimpiyat Kış Oyunlarının mekan planlaması da dahil olmak üzere, toplam 500 dağ tesisi tasarımı gerçekleştirmiş, projeleri ile pek çok ödül kazanmış ve bu alandaki tecrübeleriyle dağ tesisi planlamasında lider konumuna gelmiş bir firmadır.”

turkiye’nin-kanada-buyukelci-chris-cooter-kars’ta-(1).jpgturkiye’nin-kanada-buyukelci-chris-cooter-kars’ta-(2).jpgturkiye’nin-kanada-buyukelci-chris-cooter-kars’ta-(3).jpgturkiye’nin-kanada-buyukelci-chris-cooter-kars’ta-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler