Kars - Ankara uçuşu da iptal

Kars - Ankara uçuşu da iptal
Ankara Esenboğa Havalimanı'nda NATO Liderler Zirvesi kapsamında uygulanacak hava sahası kısıtlamaları nedeniyle 7 Temmuz'da gerçekleştirilecek bazı uçuşlar iptal edildi. İptal edilen seferler arasında Kars-Ankara uçuşu da yer aldı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda NATO Liderler Zirvesi dolayısıyla alınan güvenlik tedbirleri hava ulaşımını etkiledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan NOTAM kapsamında, 7 Temmuz tarihinde saat ''10.00 ile 18.00 arasında'' Esenboğa Havalimanı'nda hava trafiğine geçici kısıtlama getirildi.

Kısıtlama nedeniyle Esenboğa Havalimanı'na iniş yapacak ve havalimanından kalkış gerçekleştirecek çok sayıda sefer iptal edilirken, Kars-Ankara uçuşu da iptal edilen seferler arasında yer aldı.

Yetkililer, söz konusu uygulamanın NATO Liderler Zirvesi kapsamında Ankara'ya gelecek devlet ve hükümet başkanlarının uçuş operasyonlarının güvenli şekilde yürütülmesi amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Hava yolu şirketleri, iptal edilen seferlerde biletli yolcuların mağduriyet yaşamaması için bilet değişikliği ve iade işlemlerinin ilgili kanallar üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Yolcuların uçuş saatleri ve sefer durumlarına ilişkin güncel bilgileri hava yolu şirketlerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmeleri istendi.

Öte yandan, Esenboğa Havalimanı'ndaki hava trafiğinin kısıtlamanın sona ereceği *18.00 saatinden sonra* kademeli olarak normale dönmesi bekleniyor. Özellikle Ankara bağlantılı seyahat planı bulunan yolcuların havalimanına gitmeden önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri tavsiye edildi.

787b7a98-777c-4317-9aef-3090eb7fce0f-1.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir