Kars Belediyesi karla mücadeleyi aralıksız sürdürüyor
Karla mücadelede 1 greyder, 1 büyük loder kepçe, 5 JCB küçük kepçe, 4 Mercedes kamyon, 1 kar küreme ve tuzlama aracı, 4 kabinli pikap tuzlama aracı ile 3 merdivenli itfaiye aracı kullanılıyor.
Kars Belediyesi, Aralık ve Ocak aylarında etkili olan yoğun kar yağışına karşı şehir genelinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, kent merkezi ile 23 mahallede kar temizleme, kar kaldırma ve tuzlama çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor.
Çalışmalar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kaldırım ve çevre temizliği ile kar temizleme çalışmalarına destek verirken, İtfaiye Müdürlüğü bina çatılarında oluşan ve tehlike arz eden buz sarkıtlarını temizliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de kar kaldırma ve tuzlama çalışmalarına katkı sağlıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ve İtfaiye Müdürlükleri koordineli şekilde sahada görev yapıyor.
Karla mücadelede 1 greyder, 1 büyük loder kepçe, 5 JCB küçük kepçe, 4 Mercedes kamyon, 1 kar küreme ve tuzlama aracı, 4 kabinli pikap tuzlama aracı ile 3 merdivenli itfaiye aracı kullanılıyor.
Çalışmalara Fen İşleri Müdürlüğü’nden 30, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden 30, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 15 ve İtfaiye Müdürlüğü’nden 10 personel olmak üzere toplam 85 personel destek veriyor. Ekipler, vatandaşların güvenliği ve ulaşımın aksamaması için karla mücadele çalışmalarının 7/24 esasına göre devam edeceğini bildirdi.





Kaynak:Kader Yurdagül
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.