Kars-Digor-Iğdır Karayolu’nun yapımı devam ediyor

Kars-Digor-Iğdır Karayolu’nun yapımı devam ediyor

Kars-Digor, Iğdır arası 79 kilometre uzunluğunda bölünmüş yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars -Digor-Iğdır Yolunun bölünmüş yol olarak 79,8 kilometre uzunluğunda projelendirilen yol, 27 Ocak 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihale edilerek yapımına başlanmıştı. Bayram tatili dolayısıyla ara verilen çalışmalara bayram sonrasında tekrar başlandı. 

İlgli firma tarafından yürütülen çalışmalar Digor Dağpınar Beldesi’nde devam ediyor. Kışa kadar büyük çoğunluğunun tamamlanması beklenen yol, güzergahı kullanan sürücüler arasında da memnuniyetle karşılanıyor. Özellikle kışın kar yağdığında sürücülere zor anlar yaşatan Digor yolu, tamamlandığında sürücüler de rahat nefes alacak. 

Kars-Digor-Iğdır bölünmüş yol projesi kapsamında 4 Milyon 700 Bin metreküp toprak hareketi, 40,6 metre uzunluğunda iki adet köprü, 65 bin metreküp beton imalatı ve 1 Milyon 900 Bin ton kırılmış ve elenmiş malzemeden yapılacak üstyapı imalatı gerçekleştirilecek. 

kars-digor-igdir-karayolu’nun-yapimi-devam-ediyor--(1).jpgkars-digor-igdir-karayolu’nun-yapimi-devam-ediyor--(2).jpgkars-digor-igdir-karayolu’nun-yapimi-devam-ediyor--(4).jpgkars-digor-igdir-karayolu’nun-yapimi-devam-ediyor--(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler