Kars Emniyeti 8 aylık çalışmasını değerlendirdi

Kars Emniyeti 8 aylık çalışmasını değerlendirdi

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 2018 yılı ilk 8 ayında Kars’ta yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada Kars’ta yaşanan asayiş olaylarında geçen yıllara oranla azalma görüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

*   Önleyici Polislik kapsamında yapılan devriye ve kontrol hizmetleri, şüpheli şahıslara yönelik yapılan planlı operasyonlar, suç işleyenlerin devamlı takip altında tutulmaları neticesinde tüm olaylarda geçen yıla göre Yüzde 8 oranında bir azalma, Son 3 yıllık ortalamalara bakıldığında ise Yüzde 41 düzeyinde bir azalma olduğu görülmüştür.

*   Ayrıca kişilere karşı meydana gelen olayların önlenmesinde gösterilen başarılı çalışmalarla 2018 yılında tüm olaylarda yüzde 11 oranında düşmüş ve meydana gelen olayların tamamı aydınlatılmış suç işleyenler; suç eşyası, silah ve bıçaklarla birlikte adalete teslim edilerek yargılanmaları sağlanmıştır.

*   Malvarlığına karşı meydana gelen olaylar ise yüzde 7 oranında düşmüş ve yüzde 87 oranında aydınlatılarak olayların failleri adalete teslim edilmiştir.

*    Millete ve Devlete Karşı, Topluma Karşı ve Takibi gereken diğer olaylarda olayların tamamı aydınlatılmış,

*    Şehrimizde değişik suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik 8 ay içerisinde yapılan operasyonlar neticesinde 569 aranan şahıs yakalanmıştır.

Kars Emniyetinden yapılan açıklamanın sonunda ise, “Halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” bilgisine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler