Kars Kalesi eteğinde Nevruz ateşi yükseldi
Kars’ta baharın gelişi ve doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kars Kalesi eteklerindeki Bedesten bölgesinde gerçekleştirilen kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, kadim gelenekler yeniden hayat buldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kars’ın kültürel zenginliğini yansıtan Kafkas Halk Dansları gösterileriyle devam etti. Sergilenen performans izleyenlerden büyük alkış alırken, kutlamalara Vali Ziya Polat, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DEMİR DÖVÜLDÜ, YUMURTALAR TOKUŞTURULDU
Nevruz geleneğini yaşatan protokol üyeleri, örs üzerinde demir döverek bereket ve güç mesajı verdi. Renkli anların yaşandığı programda öğrenciler arasında düzenlenen halat çekme yarışması ise büyük heyecana sahne oldu. Bayramın vazgeçilmez simgelerinden olan yumurta tokuşturma geleneği de protokol üyeleri arasında gerçekleştirilerek bayram sevinci paylaşıldı.
Kutlamaların finalinde Vali Ziya Polat ve beraberindekiler, Nevruz ateşini yakarak üzerinden atladı. Baharın gelişini simgeleyen ateş etrafında toplanan vatandaşlar, müzik eşliğinde bayram coşkusuna ortak oldu. Program, yakılan Nevruz ateşinin ardından sona erdi.





Kaynak:Hilal Özcan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.