Kars merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 7 gözaltı!

Kars merkezli 12 ilde FETÖ operasyonu: 7 gözaltı!

Kars merkezli 12 ilde FETÖ’nün askeri yapılanmasına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Albay, Yüzbaşı, Üsteğmen ve Astsubay rütbelerindeki 7 TSK mensubu şüpheli gözaltına alındı.

Volkan KARABAĞ

FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma  içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü, T.E.M. ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ortak operasyon yapıldı. 

Kars'taki kontörlü ve umuma açık yerlerdeki sabit hatlardan, FETÖ/PDY mahrem yapılanmasında bulunan kişilerin, TSK içerisindeki diğer örgüt üyeleri ile haberleşmede kullandığı GSM hatları ve bu hatların sahipleri olduğu açık kimlik bilgileri tespit edilen Albay, Yüzbaşı, Üsteğmen ve Astsubay rütbelerindeki 7 yedi TSK mensubu şüpheli şahıs geçtiğimiz gün Kars merkezli 12 İlde yapılan operasyonlarda gözaltına alındı. 

İşlemleri tamamlanarak TEM Şube Müdürlüğünce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 4 şüpheli şahıs adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 3 şüpheli şahıs ise tutuklanarak Cezaevine gönderildi. 

Konuyla ilgili Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmalarımız, demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler