Kars-Susuz yolunda dolu ve sağanak engeli!

Kars-Susuz yolunda dolu ve sağanak engeli!
Karayolunda aniden bastıran yoğun yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı, yol beyaza büründü.

Kars-Susuz karayolunda aniden bastıran şiddetli sağanak ve yoğun dolu yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle karayolunda görüş mesafesi önemli ölçüde düşerken, sürücüler olası bir kazaya sebebiyet vermemek için araçlarının hızını düşürerek kontrollü şekilde ilerlemek zorunda kaldı.

Kars genelinde ani hava değişimiyle birlikte etkisini gösteren olumsuz hava şartları, kenti çevre illere ve ilçelere bağlayan karayollarında ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak Kars-Susuz karayolu üzerinde aniden bastıran şiddetli sağanak yağış, yüksek kesimlerde yerini yoğun dolu yağışına bıraktı.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ, YOL KAYGANLAŞTI
Dolu yağışının etkisiyle karayolunun yüzeyi kısa sürede beyaza bürünürken, ani sıcaklık düşüşüyle birlikte yolda yer yer sis dalgaları oluştu. Görüş mesafesinin metrelerin altına düşmesi ve yolun kayganlaşması nedeniyle seyir halindeki sürücüler trafikte ilerlemekte büyük güçlük çekti. Bazı sürücüler araçlarını güvenlik şeridine çekerek yağışın hafiflemesini beklerken, yola devam eden sürücüler ise dörtlü flaşörlerini yakıp takip mesafelerini artırarak yavaş ve kontrollü seyretti.

YETKİLİLERDEN SÜRÜCÜLERE: "TAKİP MESAFESİNİ KORUYUN" UYARISI
Bölgede etkisini sürdüren olumsuz hava şartları nedeniyle trafik ekipleri sürücülere yönelik acil uyarılarda bulundu. Kars-Susuz karayolunu kullanacak olan sürücülerin ani fren ve sert manevralardan kaçınmaları istenirken, araçlar arasındaki takip mesafesinin normal şartların iki katına çıkarılması gerektiği bildirildi.

Ekiplerin, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması adına güzergah üzerindeki devriye ve denetim faaliyetlerini artırdığı öğrenildi.

639b1aa0-3613-4b1c-ace1-319ba41f2e91.jpeg

1742bf1b-8495-415a-9e56-8a62ea68bcc1.jpeg

e9584e09-a75c-425f-a214-4c51d8177289.jpeg

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir