Kars’ın artık gezici kütüphane aracı var!

Kars’ın artık gezici kütüphane aracı var!

Kars İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne ait gezici kütüphane aracı kente geldi. Araçta 5 bin 800 kitap bulunuyor.

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirilen törende teslim alındı ve Kütüphane Müdür Vekili Şahin Yılmaz tarafından kente getirildi. Daha önce İl Halk Kütüphanesi’nin envanterinde 1 adet gezici kütüphane aracı bulunmaktaydı. Ancak ekonomik ömrünü tamamlamış olan araç 2010 yılında hurdaya ayrılmıştı. 13 yıl boyunca gezici kütüphane hizmeti verilememişti. 2022 yılında yapılan girişimlerle 2023 yılında verilmesi planlanan araç Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen 6 Şubat deprem felaketinden dolayı deprem bölgesine gönderildi. 2023 yılının ikinci yarısında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından talep yeniden bakanlığa iletildi ve 2024 yılı başında tahsis gerçekleştirildi. Aracın ilimize gelişinin ardından envantere alınması işlemleri yapılarak ruhsat değişikliği ve plaka işlemleri tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce 81 il ve bazı büyük ilçelere tahsis edilen gezici kütüphane araçlarının ülkemizdeki toplam sayısı 85 adet olmuştur. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü araç sayısını arttırma yönünde çalışmalara devam etmektedir.

İlimizdeki gezici kütüphanenin hizmete çıkarılması için çalışmalar sürmektedir. Bu çalışmalar içerisinde araç içerisine internet erişimi sağlayacak olan Mobil Router cihazının bakanlıkça gönderilmesi, bilgisayarların bakanlık tarafından programlanması, kitapların katalog işlemlerinin tamamlanması ve 1 adet şoför istihdamının sağlanmasıdır.

Bu çalışmalar arasında İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nce yürütülen kataloglama işlemlerinde sona gelinmek üzeredir. Çalışmalar tümüyle bittiğinde şehrimizin merkezden uzak mahalleleri ile köylere kütüphanecilik hizmeti götürmek amacıyla okul müdürleri ve muhtarlarla birlikte bir program yapılacaktır. Yapılan program İl Halk Kütüphanesi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Aracın içinde 3 adet masa, 10 adet açılır kapanır tabure, 1 adet televizyon, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet projeksiyon perdesi, 5 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet çok fonksiyonlu yazıcı, 1 adet jeneratör, 1 adet buzdolabı, 1 adet kettle (ketıl) ve 1 adet gölgelik tente bulunmaktadır.

karsin-artik-gezici-kutuphane-araci-var-2.jpg

karsin-artik-gezici-kutuphane-araci-var-3.jpg

karsin-artik-gezici-kutuphane-araci-var-4.jpg

karsin-artik-gezici-kutuphane-araci-var-5.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler