Bursa’da faaliyetlerini sürdüren hemşehri dernekleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmeye yönelik temaslar devam ediyor. Bu kapsamda KAIDEF yönetimi, Orhangazi’de Karslı hemşehrileriyle bir araya geldi.
KAIDEF Başkanı Durmuş Duman’a ziyarette Başkan Yardımcıları Mahmut Turan ve Tahsin Aydın ile İznik Serhat İlleri Dernek Başkanı Fazıl Olgun eşlik etti. Heyeti, Orhangazi Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Demir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada derneklerin yürüttüğü faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle Bursa genelindeki Kars, Ardahan ve Iğdır kökenli vatandaşların sosyal ve kültürel bağlarının güçlendirilmesi, dernekler arasındaki iletişimin daha etkin hale getirilmesi ve ortak etkinliklerin artırılması değerlendirildi.
Görüşmede ayrıca sivil toplum kuruluşlarının hemşehriler arasındaki birlik ve beraberliğin korunmasında üstlendiği role dikkat çekildi. Federasyon ve derneklerin karşılıklı iş birliği içerisinde hareket etmesinin toplumsal dayanışmaya önemli katkı sağlayacağı ifade edildi.
KAIDEF yönetimi, Bursa ve ilçelerinde faaliyet gösteren hemşehri dernekleriyle temaslarını ve iş birliğini sürdürme mesajı verdi.
Ziyaretin ardından KAIDEF tarafından Orhangazi Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Demir ile yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik dolayısıyla teşekkür edildi.

Kaynak:Ata Gence TAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.