Kars'ta Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi müracaatları başladı

Kars'ta Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi müracaatları başladı

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında; 2018 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesi müracaatlarını başladığını duyurdu.

​Tacettin DURMUŞ 

Bu tarihte başlayan başvuruların 2 Kasım 2018 tarihine kadar devam edeceği belirtilen duyuruda, anaç koyun ve keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olmak zorunda oldukları belirtildi.

Desteklemeler ile ilgili olarak Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Desteklenecek anaç koyun ve keçilerde; 2 Kasım 2018 tarihi itibari ile 15 ila 90 aylık yaş aralığında, küpeli ve yetiştirici adına Koyun Keçi Bilgi Sistemi (KKBS)'ye kayıtlı olma şartları aranacaktır. 2018 yılı için şartları taşıyan anaç koyun ve keçilere hayvan başına 25 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Yetiştiricilerimiz İl/İlçe Müdürlüklerine gelerek işletmelerinde bulunan hayvanların güncellemesini yaptırdıktan sonra alacakları güncel liste ile üyesi oldukları Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine 2 Kasım 2018 tarihine kadar dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. Başvurular bittikten sonra Birliğe verilen güncel liste üzerinden İl/İlçe Müdürlüklerimizce tespit işlemleri gerçekleştirilecek olup, destekleme ödemesinde tespit tutanakları esas alınacaktır.

Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz; İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize müracaat edebilirler.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler