Kars’ta bir yıllık emekler sergilendi

Kars’ta bir yıllık emekler sergilendi

Kars’ta Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yıl boyunca usta öğreticilerin eğitimiyle el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Sergi 5-6 Haziran tarihleri arasında vatandaşlara açık olacak.

Volkan GÜNGÖR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” Kars’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen bir dizi etkinlik ve sergi açılışıyla kutlandı.

2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren 1-7 Haziran tarihlerinde kutlanmaya başlanan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama programı Bedesten’de gerçekleşti. Etkinlik kapsamında kent merkezinde ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce yıl sonu sergisi düzenlendi. Sergide, kurslarda faaliyet yürüten kursiyerlerin hazırladığı el işi ürünler sergilendi.

Renkli görüntülere sahne olan serginin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Ülkelerin en değerli sermayesi olan beşeri sermayeyi nitelikli hale getirmek için en önemli unsur eğitimdir. Bu amaç doğrultusunda eğitim, okullarımızda eğitim çağındaki öğrencilerimize verilmenin yanı sıra 7’den 70’e örgün eğitim çağı dışında kalan her vatandaşımıza da verilmektedir. Ülkemizdeki her yaştan, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki bireylerin eğitim alabildikleri, bilgilerini, görgülerini ve tecrübelerini tazeleyebildikleri, kendilerini geliştirebildikleri, vatandaşlarımızın eğitime erişimini artıran kurumlar olması açısından Halk Eğitim Merkezlerinin önemi büyüktür. Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme kapsamında geliştirdiği pek çok proje bulunmaktadır. Geliştirilen projelerden birisi de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde başlatılan ailelere 8 alanda eğitim sağlayan ve bakanlığımız tarafından yürütülen Aile Okulu Projesidir. Bu proje kapsamında ilimizde 102 kurs açılmış ve 7 bin 240 vatandaşımız katılmıştır. Halk Eğitim Merkezimizde okuma-yazma, mesleki teknik ve açık öğretim kursları gibi pek çok kurs açılmıştır. Bu kurslar vatandaşlarımızın gelişimine katkı sunmaktadır. Aynı zamanda bizler biliyoruz ki ebeveynlerimizin eğitim seviyelerini arttırdığımızda okullarımızdaki çocuklarımızın da akademik başarıları artmakta ve çocuklarımız gelişim dönemlerini başarıyla tamamlamaktadır. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilimizde toplam bin 353 kurs açılmış ve bu kurslardan 31 bin 390 vatandaşımız faydalanmıştır. Kursiyerlerimizden 13 bin 95’i sertifika almaya hak kazanmıştır. İlimiz ve ilçelerimizde faaliyetlerine devam eden Açık Öğretim Okullarımızda bin 266 ortaokul, 4 bin 931 lise bulunmakta ve 6 bin 197 vatandaşımız eğitim görmektedir. Toplam bin 513 vatandaşımız mezun olmuştur. Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında yapılan etkinlikler, eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla yapılmaktadır. Etkinliklerde bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. İlimizdeki Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerinin her geçen gün yaygınlaştığını görmekten şahsım adına büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ise, “Bugün çok güzel bir gün, güneşli bir hava aynı zamanda eğitim merkezlerimizin bir yıl boyunca el emeği, göz nuru ve ürettikleri eserlerin sergilendiği gün. Onları öncelikle bütün eğitim merkezlerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyor, hepsine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar tabii kursiyerlerimizi, halk eğitim merkezlerimizi bir araya getirerek hem onların sosyalleşmesini sağlıyorlar hem de onları nitelikli bir insan gücü olarak yetiştirme yönünde de adımlar atıyorlar. Artık nitelikli insan gücüne sahip olmak ülkelerin en önemli hedeflerinden biri. Burada da kursiyerlerimiz bu emeği vererek nitelikli insan gücü haline geliyorlar. Her türlü kurslarımız var, Milli Eğitim Müdürümüz ifade etti; sosyal ve kültürel kurslar var. Bu kurslara devam eden, başarıyla kurslarımızı bitiren ve başarı gösteren tüm kursiyerlerimizi de bu vesileyle tebrik ediyorum, kutluyorum. Halk Eğitim Merkezlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor ve yıl sonu sergisinin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Kurdele kesimiyle açılan sergiyi gezen Vali Öksüz ve protokol üyeleri sergi hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Sergi 5-6 Haziran tarihleri arasında vatandaşlara açık olacak.

karsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-1.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-2.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-3.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-4.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-5.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-6.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-7.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-8.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-9.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-10.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-11.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-12.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-13.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-14.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-15.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-16.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-17.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-18.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-19.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-20.jpgkarsta-bir-yillik-emekler-sergilendi-21.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler