Kars’ta caddeler otoparka döndü

Kars’ta caddeler otoparka döndü

Kars’ta cadde ve sokaklar otoparka döndü, gelişi güzel park edilen araçlar yaya ve araç trafiğini olumsuz etkiliyor.

Araç sayısının 45 bini bulduğu Kars’ta yeterince otopark olmayınca vatandaşlarda araçlarını caddelere gelişi güzel park ediyor. Gelişi güzel park edilen araçlar yaya ve araç trafiğinin yanı sıra belediye temizlik ekiplerininde çalışmalarını aksatıyor. 

Özellikle belediyenin süpürme aracı park edilen araçlardan dolayı doğru dürüst temizlik yapamazken, vatandaşlar ise bir kaldırımdan diğerine geçmek için akla karayı seçiyor. Trafik ekiplerinin uyarısını dikkate almayan sürücüler, araçlarını park ederek ortadan kayboluyor. Zaman zaman park edilen araçlar yüzünden trafik aksarken, trafik ekipleri ise araç trafiğini düzene sokmak için yoğun çaba sarf ediyor. 

Kars’ta yıllardan beri çözülmeyen gelişi güzel park sorunun kapalı otoparklar yapılarak çözüleceğine inanan vatandaşlar, bazı işyeri sahiplerinin ise yola çeşitli malzeme koyarak trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokmasına ise anlam veremediklerini belirtiyor. 

Kentte trafiğin en yoğun olduğu caddelerden Bakırcılar Caddesi, Halk Bankası bölgesi, Küçük Kazımbey Caddesi, Halitpaşa Caddesi ve Karadağ ve Faikbey Caddelerinin yanı sıra Zahireciler Caddesi ve etrafı adeta otoparka döndü. Kars’ta park sorunun ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor. 

kars’ta-caddeler-otoparka-dondu--(1).jpgkars’ta-caddeler-otoparka-dondu--(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler