Kars’ta dinamitle patlama yapılacak

Kars’ta dinamitle patlama yapılacak

Kars’ta devam eden Sultan Alparslan Külliyesi kazı çalışmasında dinamitle patlama yapılacak.

Volkan KARABAĞ

İş makinelerinin günlerce çalıştığı temel kazısında kayaların büyük olması nedeniyle çalışmalara ara verilmişti. Yapılan incelemeler sonucunda dinamitle patlatılmasına karar verildi. Bunun üzerine yapılan çalışmalarla patlatılacak yerler belirlendi. Belirlenen yerler bugün patlatılacak.

Dinamitle yapılacak patlama öncesi gazetemize açıklama yapan Sultan Alparslan Külliyesi Proje Müdürü Atıf Baştuğ, “Bugün öğleden sonra saat 14:30 da Külliye temel kazısı için bir patlama yapılacak. Zemin bazalt taşı olduğu için başka türlü bu alanı hafretmemiz mümkün olmayacağı için patlatmaya karar verdik. Kontrollü bir patlama olacak. Delikler 4-4,5 metre boyunda delik açıldı ve alt iki metreye yarım kilo dinamit ve 4-5 kilo dynex6000 yüzde 40 anfo içeren malzeme koyuyoruz. Yaklaşık 400 metrekare alanda 100 tane delik açarak patlamayı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Baştuğ, “Emniyet tedbirlerini güvenlik güçlerimiz tarafından alınacak. Şehir içerisinde ilk defa bir patlama yapacağımız için etkisini tam kestiremiyoruz ancak vatandaşlarımızdan patlama anında oluşacak ses dalgası için camlarını açık tutmalarını istiyoruz.” ifadesini kullandı.

kars’ta-dinamitle-patlama-yapilacak-(1).jpgkars’ta-dinamitle-patlama-yapilacak-(2).jpgkars’ta-dinamitle-patlama-yapilacak-(3).jpgkars’ta-dinamitle-patlama-yapilacak-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler