Kars’ta en çok kitap okuyanlar 4. kez ödüllendirildi

Kars’ta en çok kitap okuyanlar 4. kez ödüllendirildi

Kars’ta “Kafkas Projesi” kapsamında öğrenciler ve veliler arasında en çok kitap okuyanlara 4'üncü kez hediye verildi.

Kars’ta başlatılan eğitimde kaliteyi sağlamak ve artırmak amacıyla oluşturulan ''Kars' ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri'' KAFKAS Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve veliler arasında en çok kitap okuyanlara 4’üncü kez hediye verdi.

Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ziya Gökalp Ortaokulu müzik öğretmeni Fadime Uluğ ve öğrencileri tarafından hazırlanan koro dinletisinin ardından Milli Eğitim Müdür Vekili Serkan Demir haziran ayı itibariyle ilimizde genelinde 287 bin 641 adet kitap, 35 milyon 925 bin 625 sayfanın projenin başladığı ekim ayından haziran ayına kadar ilimizde 1 milyon 43 bin 741 adet kitap 129 milyon 867 bin 400 sayfa okunduğunu söyledi.

"21'de 36 Kars Okuyor ve Okuyan Kars" projesinin video gösterimi sunuldu. Ailelerin çocuklarıyla birlikte okumasının önemine değinen Vali Ziya Polat ise, “Bir yıl bitiyor, eğitim - öğretim dönemi sona eriyor. İki gün boyunca sevgili yavrularımız büyük bir emeğin karşılığında sınavlara girdiler, rabbim gönüllerine göre versin, yolları bahtın açık olsun diyoruz. Tabii cuma günü eğitim ve öğretim yılımızın son günü. Bu sene boyunca özellikle KAFKAS Projesine sahip çıkan tüm Karslı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. KAFKAS Projesi bu ilin eğitimde var olan durumunu biraz daha ileriye götürmek çocuklarımızın, velilerimizin, STK'larımızın ve kurumlarımızın eğitime daha çok ilgi göstermesine, akademik başarıyı biraz daha iyileştirmek ve çocuklarımız sosyal, kültürel sanatsal, sportif anlamda da daha ileri gitmesi için arkadaşlarımızla hazırladığımız bir projeydi. Şükürler olsun, sene sonuna geldik ve projenin çocuklarımıza yansıdığını, Kars’a yansıdığını görmenin mutluluğu içerisindeyiz. KAFKAS projesinin altında 50’ye yakın proje var. İşte bunları hep beraber uyguladık. Okuma kampanyası kapsamında başlattığımız projedeki amacımız sadece okumak değildi, beraber okumaktı, ilk dersimizin ilk 15 dakikasını okumayla geçirdik. Ama bizim için asıl önemli olan akşam 21:21’de ailemizle birlikte bir araya gelerek okumak. Çocuklarımız anne ve babalarla beraber okuması çok önemli ve görüyoruz ki okuma kampanyamız ilçelere, hatta köylere kadar ulaşmış.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İlkokul kategorisinde dereceye giren Mercan Yağcı, Miray Duman ve Nehir Safsin’e, Ortaokul kategorisinde dereceye giren Umut Altun, Abdullah Yararlı ve Şevval Alpat’a Lise kategorisinde dereceye giren Esmanur Yıldız, Senanur Moğultay ve Tuğba Turgut’a ve Veliler kategorisinde dereceye giren Pınar Kusuv, Busenur Dengiz ile Hikmet Andic’e ödülleri protokol üyeleri takdim etti.

Program hatıra fotoğrafının çekimiyle sona ererken, Vali Polat ödül törenin her ay düzenleneceğini vurguladı.

dsc-0006.jpg

dsc-0010.jpg

dsc-0012.jpg

dsc-0013.jpg

dsc-0019.jpg

dsc-0022.jpg

dsc-0025.jpg

dsc-0026.jpg

dsc-0029.jpg

dsc-0033.jpg

dsc-0035.jpg

Kaynak:Volkan Güngör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler