Kars'ta Kurban Bayramı denetimi başladı

Kars'ta Kurban Bayramı denetimi başladı

Kars’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında denetimler sıklaştırıldı. Denetimlere katılan Vali Ziya Polat, sürücülere uyarılarda bulundu, çocuklara bayram hediyesi verdi.

Bayram tatili münasebetiyle ana yollarda oluşabilecek trafik kazalarını en aza indirmek, trafik akışını güvenli hale getirmek amacıyla, güzergahlarda bulunan akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri, ibadethaneler ve marketlere; hız yapma can yakma, telefona değil yola bak yazılı bilgilendirici afişler asılarak ekipler tarafından uygulama noktalarında durdurulan yol kullanıcılarına emniyet kemeri, hız kuralları, dinlenme süreleri konularında bilgilendirme yapılıp çeşitli hediyeler dağıtıldı. Bayram tedbirleri süresince bilgilendirici faaliyetlerin devam edeceği belirtildi. Kars - Iğdır kara yolunda gerçekleştirilen denetimlere katılan Vali Ziya Polat, sürücülere uyarılarda bulundu, çocuklara bayram hediyesi verdi.

Vatandaşların 9 günlük Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamında geçirmesini sağlamak amacıyla denetimlerin başladığını söyleyen Vali Ziya Polat, “Mübarek Kurban Bayramı'na yaklaşıyoruz. Bildiğiniz gibi bayram tatili 9 güne çıktı. Bu dönemde trafiğin yoğun olacağını, insanlarımızın memleketine geleceğini sıla-i rahim yapacağını düşünüyoruz. Onun için de hem emniyetimiz hem de jandarmamızla bayram tatili tedbirlerine başladık. Vatandaşlarımızın huzur içerisinde yolculuk yapmalarını temin etmek için tüm ekibimizle sahadayız. Cuma ve cumartesi günü çok yoğun olacağına inanıyoruz ama biz Kars il genelinde tedbirlerimize başladık. Buradan tüm hemşehrilerimize, yolculuk yapacak vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz; arkadaşlarımız görevlerinin başında olacaklar, lütfen trafik kurallarına sizler de uyun. Bayram sevincimizi hüzne çevirmeyelim, tüm hemşehrilerimizin hayırlı yolculuklar diliyoruz, şimdiden Kurban Bayramını kutluyoruz. Bu seneki İçişleri Bakanlığımızın mottosu da “yolun sonu bayram olsun” inşallah hepimiz sağlıcakla, huzur içerisinde, güven içerisinde arkadaşlarımızın aldığı tedbirlere uyarak yolun sonunda bayramımızı hep beraber kutlarız.” dedi.

dsc-0033.jpg

dsc-0036.jpg

dsc-0053.jpg

dsc-0055.jpg

dsc-0072.jpg

dsc-0075.jpg

dsc-0081.jpg

dsc-0086.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler