Kars’ta Mobil Göç Noktası aracı hizmete girdi

Kars’ta Mobil Göç Noktası aracı hizmete girdi

Mobil Göç Noktası aracı hizmet aracı Kars - Iğdır kara yolunda bulunan uygulama noktasında hizmete girdi. Göçmenlerin bilgileri 30 saniyede hızlı ve etkin bir şekilde tespit ediliyor.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında dünyada bir ilk olan Mobil Göç Noktası Kars’ta da başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından hizmete alınan ve düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran Mobil Göç Noktası uygulaması kapsamında Kars’ta hizmet vermeye başlayan Mobil Göç Noktası aracını ziyaret eden Vali Ziya Polat, yapılan çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi aldı.
Yapılan uygulama ve denetimler kapsamında durumundan şüphelenilen ve kimliğini ibraz edemeyen yabancılar, gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla Mobil Göç Noktası aracına getiriliyor. Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor. Yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen yabancılar, ise sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezlerine gönderiliyor.
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran Mobil Göç Noktası aracıyla düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla daha etkin mücadele edilmesi hedefleniyor. 24 Mayıs’tan itibaren hizmet veren uygulamada 200 kişinin sorgusu yapıldı ve yurda kaçak yollarla giren 15 düzensiz göçmen tespit edildi. Şahıslar işlemleri ardından sınır dışı edildi.
Mobil araç ile işlemlerin sadece 30 saniye sürdüğünü söyleyen Vali Polat, “Anında pasaport numarası veya kimlik numarasını alıyoruz. Kimlik numarası ile giriş-çıkış tarihlerini yasal izni var mı, yok mu? Bunu anında 30 saniyede kontrol ediyoruz. Herhangi bir sıkıntısı olmayan vatandaşlarımızı, misafirlerimizi yolcu ediyoruz. Ama kimlik bilgisi, pasaport bilgisinde sıkıntı olanları da emniyet birimlerimize işlem yapılmak üzere merkeze götürüyoruz. Kars’ta 15 gün önce 24 Mayıs’ta hizmete girdi. 24 Mayıs’tan şuana kadar 200 düzensiz göçmenin sorgusu yapılıp, 15 düzensiz göçmenin yolda hemen işlemi yapıldı. Emniyetimize, jandarmamıza teslim ediyoruz. Çok çok hızlı bir sistem, bundan sonra görevde olacak. Biz hem göçmen kaçakçılığıyla, aynı zamanda organizatörlerle mücadele etmek için, en hızlı şekilde mücadele etmek için aracı Kars’ta hizmete soktuk.” dedi.

dsc-0041.jpg

dsc-0042.jpg

dsc-0045.jpg

dsc-0048.jpg

dsc-0050.jpg

dsc-0060.jpg

dsc-0067.jpg

dsc-0091.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler