Kars’ta Narkotik Şube yüzlerce kişiye bilgilendirme yaptı

Kars’ta Narkotik Şube yüzlerce kişiye bilgilendirme yaptı

Ekipler, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’, Narko-Gençlik, Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) ve UYUMA mobil uygulaması hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler verdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 13-16 Ekim 2025 tarihleri arasında kent merkezi ve Susuz ilçesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliklerde, özellikle annelere ve gençlere yönelik uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli bilgilendirmeler yapıldı, el broşürleri dağıtıldı.

Ekipler, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen ‘En İyi Narkotik Polisi: Anne’, Narko-Gençlik, Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) ve UYUMA mobil uygulaması hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimler verdi.

Eğitim çalışmaları kapsamında: Haydar Aliyev Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi ile Alpaslan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrenci velisi 110 anne ve anne adayı, Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencisi 350 kişi, Susuz Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmenler ve öğrenci velisi 35 anne ve anne adayı, Susuz İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kursu öğrencisi 25 anne ve anne adayı, Susuz Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli 15 kamu personeli anne ve anne adayı olmak üzere toplamda 535 kişiye bilgilendirme yapıldı.

Etkinliklerde, uyuşturucu ile mücadelede ailenin önemi, çocukların madde kullanımına karşı korunmasında erken farkındalığın rolü, uygulamaların nasıl kullanılacağı ve şüpheli durumların ihbar edilmesinin önemi vurgulandı.

Katılımcılara dağıtılan el broşürlerinde, UYUMA uygulaması üzerinden nasıl ihbar yapılabileceği adım adım anlatılırken, anne ve ebeveynlerin çocuklarındaki davranış değişikliklerini erken fark edebilmesi için dikkat etmeleri gereken noktalar da aktarıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nün, uyuşturucuyla mücadelede toplumun tüm kesimlerine ulaşarak farkındalık oluşturulmasının en etkili yöntem olduğu, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının aralıksız süreceği öğrenildi.

4ca44be3-7c37-4700-b15b-f31d7af943df.jpg

45a3c339-b14d-4796-bf97-83ecadffd0ed.jpg

988b5b68-05bd-454d-af0c-8075c6089a33.jpg

741708c7-110c-4687-bee8-1b1d3b1c5a7a.jpg

aa77964e-c6f0-4179-b3ea-245863a1a189.jpg

d591f80b-9a80-4e01-9bb5-75cb1cdf04ed.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler