Kars’ta öğrencilerin şikayeti Vali Çıkrık’ı harekete geçirdi

Kars’ta öğrencilerin şikayeti Vali Çıkrık’ı harekete geçirdi

Kars’ta Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler arabaların yaya geçidinde durmadığını dile getirmesi üzerine Vali Vekili Çıkrık denetim yaparak sürücüleri uyardı.

Kars’ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanındaki Valilik Parkında düzenlenen etkinlikte emniyet ve jandarmanın ekipmanları sergilendi. Etkinlikte hafta nedeniyle emniyet ve jandarma personeli tarafından bilgi verildi.

Kars Vali Vekili Muhammed Enes Çıkrık ve beraberindekiler stantları gezerek bilgi aldı. Katılımcılar, taktığı gözlükle alkollü sürücülerin gözüyle basketbol ve futbol oynadı.

Ardından Atatürk İlkokulu önünde öğrenciler ve protokol farkındalık oluşturmak için yaya geçidine kırmızı çizgi çizdiler. Öğrencilerle sohbet eden Çıkrık’a “arabalar yaya geçidinde durmuyor ve bizi tehlikeye atıyorlar” şikayeti iletildi. Çıkrık polis ekiplerine gerekli talimatı verdikten sonra arabaları tek tek durdurarak yaya geçinin önemi ve duyarlı olmaları noktasında uyarılarda bulundu.

Trafik Parkında bulunan parkurda, çocuklara akülü araçlar da kullandırıldıktan sonra trafik kuralları anlatıldı. Çıkrık ve protokol üyeleri daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Etkinliklere Vali Yardımcısı Muhammed Enes Çıkrık, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ve kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.

dsc-0935.jpg

dsc-0937.jpg

dsc-0944.jpg

dsc-0959.jpg

dsc-0961.jpg

dsc-0965.jpg

dsc-0967.jpg

dsc-0973.jpg

dsc-0974.jpg

dsc-0975.jpg

dsc-0978.jpg

dsc-0983.jpg

dsc-0987.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler