Kars'ta Ramazan pidesi görücüye çıktı
Kars’ta Ramazan ayının başlamasıyla fırınlarda da mesai başladı. İftar saatinde yoğunluk yaşanmaması adına pide üreticileri pidelerini hazırlarken, vatandaşlar da iftar saati öncesi pidelerini alarak evlerinin yolunu tutuyor.
Ramazan ayında sahurların ve iftarların vazgeçilmezi dediğimizde aklımıza ilk gelenlerden olan Ramazan pidesi, hem tok tutmasıyla hem de lezzetiyle Ramazan ayının eksilmeyenleri arasında yer alıyor. Kars’ta Ramazan ayının ilk gününde oruçlarını pide ile açmak isteyen vatandaşlar fırınların önünde sıraya girdi.
Pidenin vatandaşlar tarafından çok tercih edilen ekmek çeşidi olduğunu belirten Erdem Kayıkçı, özellikle Ramazan ayında bu talebin daha da arttığını söyledi.
Yumurtalı, susamlı ve sade çeşitlerde Ramazan pidesi hazırladıklarını belirten Kayıkçı, "Ramazan ayı olduğu için yoğunluğumuz başladı. Sabah başlıyoruz iftara kadar pide çıkartıyoruz. Sade, yumurtalı, yumurtalı susamlı çeşitleriyle çıkarttığımız pidelerin satışına başladık." dedi.







Kaynak:Hilal Özcan
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.