Kars'ta tedavileri tamamlanan 3 şahin gökyüzüne kanat açtı

Kars'ta tedavileri tamamlanan 3 şahin gökyüzüne kanat açtı

Kars'ta doğada yaralı ve bitkin halde bulunarak koruma altına alınan 3 şahin, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki tedavilerinin ardından yeniden özgürlüğüne kavuştu.

Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Kadir Çokçetin’in ellerinden gökyüzüne bırakılan yırtıcı kuşların o anları nefes kesti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince biri Bayağı Şahin, ikisi Kızıl Şahin olmak üzere toplam 3 yırtıcı kuş bitkin bir halde arazide bulundu. Kestane ve kızıl renkli tüyleriyle dikkat çeken şahinler; kanat yaralanmaları, halsizlik ve beslenme bozukluğu şikayetleriyle veteriner hekimlerin gözetimine alındı.

Aylar süren yoğun tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından uçma yetilerini yeniden kazanan şahinler için özel bir salım töreni düzenlendi. Programa katılan DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Usta ve Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Resul Gök, iyileşen kuşları doğal yaşam alanlarında gökyüzüyle buluşturdu. Şahinlerin doğaya salındığı anlarda sergiledikleri güçlü kanat çırpışları, yaban hayatını koruma çalışmalarının başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Çokçetin, Kars’ın yaban hayatı çeşitliliği açısından Türkiye’nin en önemli koridorlarından biri olduğunu vurgulayarak; yaralı bulunan her canlının son teknoloji imkanlarla hayata tutundurulması için gece gündüz çalışıldığını vurguladı. Şahinlerin özgürlüğe kanat çırpması, doğa koruma gönüllüleri tarafından alkışlarla izlendi.

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-02-200.jpg

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-03-840.jpg

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-09-478.jpg

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-10-023.jpg

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-19-006.jpg

sahin-biri-kestane-rengiyle-taninan-bir-bayagi-sahin-digeri-kizil-tuyleri-ve-ince-yapisiyla-mp4-snapshot-00-31-570.jpg

Kaynak:Volkan Karabağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler