Koçyiğit, TBMM'ye araştırma önergesi sundu

Koçyiğit, TBMM'ye araştırma önergesi sundu

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sağlık alanındaki sorunlarla ilgili araştırma önergesi sundu.

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sağlık alanındaki sorunlarla ilgili sunduğu araştırma önergesinde şunları belirtti;

"Son yıllarda Türkiye'de sağlık iş kolunda yaşanan başlıca sorunlar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarının artışı, sağlık emekçilerinin özlük haklarından yoksun bırakılması, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar ve uzun bekleme süreleridir. Bu sorunlarla paralel olarak, sağlık iş kolunda çalışan başta hekim ve hemşire olmak üzere diyetisyen, ebe, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist sayısının yetersizliği de önemli bir sorun olarak öne çıkmaktadır. Sağlık emekçilerinin Türkiye'den yurtdışına göç etmesi de bu durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Bu bağlamda, sağlık emekçilerinin ve sağlık alanının sorunların neler olduğu ile nedenler ve etkilerinin derinlemesine incelenmesi ve çözüm yollarının belirlenmesi için Anayasa’nın 98., İçtüzüğün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ve teklif ederiz."

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler