Köy okullarının Turizm Haftası etkinliği

Köy okullarının Turizm Haftası etkinliği

Kars Merkez Çığırgan ve Cumhuriyet (Kamasor-Yolaçan) köyü ilköğretim okulu öğrencileri Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında okul idaresi tarafından düzenlenen Kent gezisine katıldılar.

Turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak ve turizm bilinci oluşturmak, iç turizmi canlandırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda değerlendirmek ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlanmaktadır.
Turizm bilincinin ve farkındalığının toplumda yaygınlaşmasını sağlayarak, ciddi bir katkı sağlayan Turizm Haftası kutlamaları Marka şehir Kars içinde ayrı bir önem taşımaktadır.
Bu bağlamda bölgenin en önemli turizm destinasyonu olan Kars’ta, turizmin bütün bir yıla yayılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Kars’ın tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarını turizme kazandırmak ve bunu kalıcı hale getirmek amacıyla bir dizi çalışma yürütülmekte.
Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün gelişmesi sadece Kars’ın değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamadı hedeflenmekte.
Bu bağlamda Kars’ın sahip olduğu kültür ve turizm potansiyellerinin Ülkemiz ve bölgemiz turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlaması amacıyla 15-22 Nisan Turizm Haftasında Milli Eğitim müdürlüğü çeşitli etkinlikler düzenledi.
İl ve ilçe merkezlerinin yanında köy okulları da turizm haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyor.
Kars Merkez Çığırgan ve Cumhuriyet (Kamasor-Yolaçan) köyü ilköğretim okulu öğrencileri okul idaresi tarafından düzenlenen Kent gezisine katıldılar. Öğretmenleri gözetiminde Kars şehir merkezine getirilen öğrenciler turizme kazandırılan tarihi mekanları ziyaret ettiler. Harp Tarihi Müzesi, Peynir Müzesi ve Kars Kalesini de gezen ilkokul öğrencileri kentin tarihi özellikleri konusunda bilgilendirildiler.
Kent gezisi anısına Gazi Kars Bedesten Bölgesindeki “Gazi Kars” yazısı önünde hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler öğretmenlerine teşekkür ettiler.

4beadfd1-f3fe-4c78-aee4-db4b59151244.jpg

6fe1ee60-2762-48fb-a3ab-ab921321b5de.jpg

db549e7b-abc0-4f8f-a60c-b621889125ad.jpg

ee4a2e88-ab56-4a98-8af3-750bbb002b9a.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler