Milletvekili Prof. Dr. Kılıç: “Gazilik madalyasını Meclis’e taşıdık”

Milletvekili Prof. Dr. Kılıç: “Gazilik madalyasını Meclis’e taşıdık”

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 2011 yılında milletvekili seçildiklerinde Kars’ın Gazilik unvanının geri verilmesi konusunu meclise taşıdıklarını belirtti.

1853-1856 Osmanlı Rus Savaşında, Kars’ın Rus ordularına karşı kahramanca savunulması sonucunda; kazanılan, ‘1855 Kars Zaferi’ nedeniyle Kars’a verilen “Kars Zafer Madalyası” tekrar geri verilmesiyle ilgili mecliste gündem oluşturduklarını ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Biz 2011-2015 döneminde mecliste böyle bir gündem oluşturduk. Ve meclis gündemine soktuk. Bununla alakalı bir duyarlılık oluşturduk. Elbette o zaman bunu biz kanunlaştıramadık. Ama bu uğraşımız ve gayretimiz devam ediyor” dedi. 

Karslıların 1855’te Ruslarla yapılan savaşlarda gösterdikleri kahramanlıktan dolayı Sultan Abdülmecit tarafından ‘Gazi’ unvanı verildiğine dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Kars’ın bu manadaki hassasiyetini, genel isteğini ve buna bizden önce de bu manada emek veren gün yüzüne çıkmasıyla alakalı talepleri oluşturan zaten bir Kars halkı vardı. Biz onu dillendirdik Ankara’da, yeterli duyarlık oluştu. Yeni bir dönem başlıyor. Mecliste yeni başlıyor. Biliyorsunuz tatil vardı. Bizim yine Kars’ın beklentilerine olan duyarlılığımız devam edecek” diye konuştu. 

Prof. Dr. Yunus Kılıç, Gazilik unvanının geri verilmesiyle ilgili meclisteki girişimlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. 

“Gazi Kars” 

514 yılında Yavuz Sultan Selim’in şehri fethetmesiyle Kars, bölgenin eyalet merkezi olmuş. Şehir halkına, 1855’te Ruslarla yapılan savaşlarda gösterdikleri kahramanlıktan dolayı Sultan Abdülmecit tarafından ‘Gazi’ unvanı verilmiş. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler