Mühendislerden fabrikaya teknik gezi

Mühendislerden fabrikaya teknik gezi

Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Kars Akın Süt Fabrikası’na teknik gezi düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Temel İşlemler ve Teknik Beceri uygulama dersleri konularından olan Peynir üretimi ve üretim aşamalarının görülmesi amacıyla Kars Sanayi Bölgesinde bulunan Akın Süt Fabrikası’na Doç. Dr. Asya Çetinkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Güven Gülbaz tarafından teknik gezi düzenlendi.

Öğrencilerin peynir yapımında kullanılacak sütün alınmasından itibaren başlayan mayalama, baskılama, telemenin fermantasyonu ve Kaşar peyniri kalıplama safhalarını yerinde görme imkânı sağlandı.

Gıda Mühendisliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ilk olarak Akın Süt Fabrikası Sorumlusu Temel Karaciğer tarafından fabrikanın tanıtım sunumu yapıldı. Kaşar peynirinin üretimi, süt alımından itibaren uygulamalı olarak anlatıldı. Peynir üretiminin belli aşamalarına öğrencilerde katılarak, üretimde dikkat edilmesi gereken konuları teorik bilgileri ile pekiştirmiş oldular. Kaşar peyniri üretimi yanı sıra soğutma ve olgunlaştırma odaları da işletme sorumlusu tarafından gezdirilerek depoların özellikleri anlatıldı.

Kaşar Peyniri üretimi ve üretim aşamaları hakkında verdikleri bilgilerden dolayı İşletme sahibi Temel Karaciğer’e, Akın Zafer Erboğa’ya ve çalışan personele, okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Yapılan teknik gezi sonrasında Kars ilinin temel geçim kaynağını oluşturan ve en fazla üretimi gerçekleştirilen Kaşar peyniri üretiminin yapıldığı süt işletmelerinden biri olan Akın Süt Fabrikası’nı yerinde inceleme ve üretimi katılabilme şansı bulan Kafkas Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencileri memnuniyetlerini dile getirdi.

2bbbbbb.jpg

3ccccccccc.jpg

4eeeeeee.jpg

6tttttt.jpg

Kaynak:Volkan Güngör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler