Ramazan Döneminde Kilo Almamanın Yolları

Ramazan Döneminde Kilo Almamanın Yolları

İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle Diyetisyen Hilal Şahin Güneşsu, oruç tutan vatandaşların kilo almama yollarını açıkladı.

Ramazan ayında yeterli sıvı alımına dikkat çeken Diyetisyen Hilal Şahin Güneşsu, "Ramazan döneminde azar azar, sık sık beslenme ile an şekerini dengelemek mümkündür. Hafif bir iftar ve sahur arasına ara öğünler eklenerek öğünler düzenlenmelidir.

Yemekler iyice çiğnenerek azar azar yenilmedir. Şekerli, fazla yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durmak gerekir. Yeterli sıvı alımına da dikkat edilmelidir.

Ramazan döneminde gün boyunca aç ve susuz durmak, metabolizma hızını düşürerek kilo artışına sebep olabilir. Bu dönemde ideal beslenmeye özen göstermeyenler için kilo almak kaçınılmazdır. Kilo almamak için bazı önemli hususlara dikkat etmek gerekmektedir.

Kilo almak istemiyorsanız; yeterince meyve-sebze tüketmeye özen gösterin. Vaktinde uyanıp mutlaka sahur yapın. İftarda gereğinden fazla yiyip midenizi fazla doldurmayın, bol su tüketin, her gün düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışın." ifadesini kullandı.

Kaynak:Ata Gence TAN

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler